Monica Anisie, despre reducerea numărului de ore: ”Este un proces de durată. Nu vom lua nicio decizie din pix”

0

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, joi, că în acest moment nu se poate vorbi despre reducerea numărului de ore în şcoli şi licee, fiind ”un proces de durată”. Ministrul a precizat că va iniţia o consultare publică pe tema revizuirii planurilor-cadru, pentru că ”altfel nu se poate şi nu vom lua nicio decizie din pix”.

Întrebată dacă reducerea numărului de ore în școli este posibilă de anul viitor, Monica Anisie, ministrul Educației, a declarat că va iniția în acest sens un dialog cu partenerii sociali.

„Nu e vorba de o reducere a numărului de ore acum. Fiindcă există o lege și legea trebuie aplicată, noi împreună cu toți partenerii noștri vom iniția dialogul pe tema revizuirii planurilor-cadru, pentru că altfel nu se poate și nu vom lua nicio decizie din pix, pentru că nu avem cum să facem asta, ci după o consultare serioasă, o consultare publică și, abia după ce vom realiza aceste noi planuri-cadru, vom trece la realizarea programelor, pentru că nu pot rămâne aceleași programe, când toți copiii și părinții se plâng că programa e foarte încărcată”, a spus Monica Anisie, citată de Mediafax.

Ministrul a mai spus că reducerea numărului de ore este un proces de durată. „Este un proces de durată și e un proces în care îi vom avea alături pe toți partenerii noștri sociali”, a precizat Monica Anisie.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea prin care se reduce numărul de ore la școală, în funcție de nivelul de învățământ. Astfel, elevii de școală primară vor petrece ”în medie” 20 de ore săptămânal la școală, cei din ciclul gimnazial în medie 25 de ore, iar cei din ciclul liceal în medie 30 de ore.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.