Ministrul Educației: ”Comisia de tăiat hârtii” va colecta toate propunerile și va face un raport. Decizia, luată împreună cu partenerii sociali

0

„Comisia de tăiat hârtii” din şcoli şi grădiniţe va strânge toate propunerile pe acest subiect, va face un raport, iar decizia finală privind documentele la care se va renunţa va fi luată împreună cu partenerii de dialog social, a declarat, joi, ministrul Educaţiei, Monica Anisie, scrie Agerpres.

Monica Anisie a anunţat că, în cursul acestei zilei, are loc întâlnirea „Comisiei de tăiat hârtii” – „un grup de lucru cu profesori din toate mediile, pornind de la învăţământul preşcolar şi până la cel liceal, pe de o parte, deci cei care suportă consecinţele hârtiilor şi, de cealaltă parte, sunt cei din Ministerul Educaţiei, inspectoratele şcolare, directori de unităţi de învăţământ”.

„Aceştia vor colecta toate propunerile şi vor identifica ce presupune să renunţi la o anumită hârtie. Nu aş vrea să pronunţ eu ce hârtie că imediat se va spune: A zis ministrul că trebuie să se taie cutare lucru. Nu pronunţ că nu vreau să influenţez, dar ei vor face un raport, îl vor prezenta ministrului şi împreună cu partenerii noştri de dialog social vom lua decizia, prin ordin de ministru.

Vom interzice exact cum am făcut şi cu reducerea numărului de comisii în şcoli – în Regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar am prevăzut din cele 24 de comisii numai cele 7 care sunt acum”, a precizat Monica Anisie, prezentă la sediul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, unde a participat la deschiderea unui congres internaţional pentru copiii cu cerinţe educaţionale speciale.

Ministrul a adăugat că, după ce a fost redus numărul de comisii în unităţile de învăţământ preuniversitar, „au inventat colegii subcomisii”, ea afirmând că probabil ar trebui interzisă şi constituirea de subcomisii la nivel de unitate de învăţământ.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.