Programe supraîncărcate. Sorin Cîmpeanu: Trebuie schimbat ceva. Am ajuns să facem geometrie vectorială pentru toţi copiii. Nu cred că e necesar

0
Foto: pixabay.com

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că programa școlară este supraîncărcată și că acest lucru trebuie schimbat, iar de vină pentru această situație sunt miniștrii Educației care ”nu au avut curajul şi tăria ca să nu se supere prea multă lume pe noi”. Sorin Cîmpeanu a dat ca exemplu geometria vectorială: ”Am ajuns să facem geometrie vectorială pentru toţi copiii. Eu nu cred că e necesar pentru toţi copiii geometria vectorială. Eu am reuşit să fac câte ceva în viaţă şi fără geometrie vectorială.”

”Supraîncărcarea programelor este un element extrem de important. Trebuie schimbat ceva pe acest palier și schimbarea se cheamă planuri-cadru noi, începând din anul 2023, pentru liceu, ocazie cu care vor trebui revizuite şi planurile-cadru pentru gimnaziu, care au avut şansa să demonstreze într-un ciclu ce progres au reuşit să genereze și, din păcate, nu au reuşit să genereze un progres. Schimbările au fost mai degrabă de formă”, a declarat Sorin Cîmpeanu, luni seară, la Digi 24.

Întrebat care este cauza, ministrul Educaţiei a arătat că aceasta ţine de rezistenţa la schimbare: ”Rezistenţa la schimbare. Nici măcar nu pot fi acuzaţi profesorii care predau o anumită disciplină că îşi iubesc atât de tare disciplina aceea încât nu au vrut să renunţe la nimic, nici din numărul de ore, nici din materia predată. Am ajuns să facem geometrie vectorială pentru toţi copiii. Eu nu cred că e necesar pentru toţi copiii geometria vectorială, spre exemplu. Nu cred. Se pot supăra pe mine colegii de matematică, profesorii de matematică. Eu sunt totuşi absolvent de matematică-fizică, treapta I, treapta a II-a la Sf. Sava şi m-am descurcat fără geometrie vectorială. Adică am reuşit să fac câte ceva în viaţă şi fără geometrie vectorială. S-ar putea să mai existe şi alţi tineri care să reuşească să facă câte ceva în viaţă, mult sau puţin, fără geometrie vectorială.”

Întrebat de asemenea cine este de vină pentru această situaţie, Sorin Cîmpeanu a răspuns: ”Cine să fie? Cei ca mine, care am fost miniştri şi în 2014 şi în 2015 şi n-am avut curajul şi tăria ca să nu se supere prea multă lume pe noi.”

Citește și: Cîmpeanu: Am început cu semestre în 1998. Nu ştiu dacă e coincidenţă sau nu, dar de atunci calitatea sistemului de învăţământ a scăzut continuu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.