Lecția unei profesoare din Botoșani: Cum și-a convins Mihaela Arhip elevii că sunt ”celebri şi talentaţi” într-o oră care a început fără niciun ”smiley”

0
Foto: facebook.com

Un profesor poate avea puterea de a transforma dezamăgirile copiilor în bucurie și de a-i face să descopere că fiecare dintre ei este valoros, este ”o vedetă”. Mihaela Arhip, profesoară de limba şi literatura română la Liceul de Artă ”Ștefan Luchian” din Botoșani, a demonstrat acest lucru, după ce elevii săi de clasa a VI-a au încercat, fără succes, să ia un autograf de la un artist. Într-o oră care ”a început fără niciun smiley”, profesoara și-a convins elevii că ei înșiși sunt ”celebri și talentați”, a obținut autografele lor și au făcut un selfie împreună, reușind astfel să desfășoare una dintre cele mai ”zâmbitoare” lecții.

Profesoara Mihaela Arhip (foto) a relatat ”întâmplarea” într-o postare pe Facebook, la începutul lunii decembrie. Povestea a fost preluată de botosaneanul.ro și o redăm și noi, cu acordul autoarei:

Postarea profesoarei Mihaela Arhip:

”Este foarte greu să fii profesor de serviciu, la parter, când 21 de perechi de ochişori de clasa a 6-a te roagă să le dai voie până în parcarea hotelului de alături, să ia un autograf de la artistul preferat şi să facă o fotografie cu el!

„Pleacă, doamna. E la un metru de şcoală, doamna, după cortina de brăduţi. Nu trebuie să traversăm strada. Dacă vă uitaţi pe fereastră, ne vedeţi. Vă rugăăăm, doamna!” Nu am putut refuza. Mi-am amintit de copilărie şi nu i-am putut refuza.

Dar ora a început fără niciun smiley. La asta chiar nu mă așteptam! „Nu a vrut să ne dea autografe, doamna.” „L-am rugat să facem o fotografie de grup, ca să nu îl reținem fiecare, dar ne-a refuzat. Şi-a tras gluga peste ochi, a ridicat fularul, parcă era mascat, şi bărboşii care erau cu el ne-au spus că l-am confundat, e doar un om obişnuit, nu e cine credem noi.” „Dar el era, doamna, l-am văzut când s-a mascat.”

La întrebarea: „De ce aţi vrut selfie şi autograf cu el?”, răspunsurile au oscilat între „Pentru că e celebru, doamna!” şi „Pentru că are talent, doamna!” Eiii! Şi-atunci am scos din geantă agenda mea, un pix şi telefonul. „Dar ce, voi nu sunteţi talentaţi şi celebri?” Şi, nominalizând, le-am amintit cât de frumos desenează unii, câte cărţi au citit alţii, cât de frumoşi sunt toţi. Şi, după ce i-am convins că sunt celebri şi talentaţi, i-am întrebat dacă fac un selfie cu mine şi dacă îmi dau autografe.

Foto: facebook.com/ Mihaela Arhip

Şi a început să apară câte un smiley pe ici, pe colo. Până toate băncile au fost pline de smiley. Pe urmă, am avut cea mai zâmbitoare oră de recapitulare.

Împart cu voi, cu drag, acel selfie inedit şi autografele pe care le-am primit. Să le păstraţi! Pentru că aceşti copii de la Liceul de Artă „Ştefan Luchian” sunt celebri şi talentaţi.”

Profesoara a postat și câteva fotografii cu lucrările copiilor:

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.