Și ora de muzică poate fi altfel la școală. O dovedesc copiii care cântă și țin ritmul cu ajutorul hârtiei de copt. O metodă surprinzătoare poate, dar cu un rezultat neașteptat. Cum se cântă foșnind hârtia de copt ne arată copiii din clasa învățătoarei Anca Dediu. Ideea îi aparține profesoarei de Educație Muzicală, Ana-Maria Rusu, profesor Merito 2018, care a și făcut o demonstrație în acest sens la ultima Gală Merito.
Copiii bat din palme, foșnesc hârtia de copt și dansează, creând un moment muzical special. Iată ce le-a reușit copiilor din clasa pregătitoare de la școala din Cudalbi, Galați:
”Hârtia de copt cu ritm” este creația profesoarei Ana-Maria Rusu, care ne arată cum elevii săi țin ritmul unei polci de Strauss:
La Gala Merito 2019, profesoara de Educație Muzicală i-a surprins pe cei prezenți în sală când i-a întrebat dacă pot cânta la hârtia de copt. Potrivit republica.ro, Ana-Maria Rusu le-a arătat că acest lucru este posibil.
”În orice firmă, în orice școală, în orice clasă, în familiile noastre, fără un management bun nu e decât zgomot. O cerință de genul ia-ți o hârtie și cântă, neexplicată clar și limpede nu duce nicăieri. Ce ar fi sunetele fără zgomote, ele sunt generatoare de ritm de dinamică. Eu depind total de cunoștințele celor din fața mea, de motivația lor, iar regulile explicate clar, o planificare bună reprezintă cheia unor rezultate deosebite. Orice ne-am considera noi, sunete sau zgomote, singuri nu avem ecou și doar împreună putem construi o capodoperă”, a spus Ana-Maria Rusu, potrivit sursei citate.
Ana-Maria Rusu este profesor MERITO 2018. Îi puteți citi povestea aici.
- Micuții fotografi și o temă altfel: Copiii au scotocit peste tot pentru a surprinde în imagini ”lecția” de a doua zi
- Claudia Badiu: ”Cred în puterea jocului și a inteligenței emoționale. Mi-aș dori ca barometrul bucuriei în clasa noastră să indice mereu cote înalte”
- Într-un sat mic din Sibiu: Școală cu ludotecă și atelier de învățare prin explorare. Elevii de clasa a IV-a au și Ceainărie literară
- Clasa în care elevii și-au amenajat propria bibliotecă. Învățătoarea folosește ”trucuri” de citit și ține ore de lectură afară
- La școala din Valea Lupului, în fiecare zi, timp de 15 minute, toată lumea citește: elevi, profesori, femei de serviciu, vizitatori
- Școala altfel în fiecare zi. O oră la clasa învățătoarei Claudia Chiru: ”La școală venim cu bucurie!”
- Clasa de poveste a învățătoarei Gabriela Șerban. Copiii au fost actori în povestea lui Creangă și au învățat cu ajutorul ”pânilor”
- Andrada Sorca, învățătoarea care adună poveștile din clasă în Jurnal de școală: ”Frau, n-ai putea să faci un vlog cu lecţia şi să învăţăm acasă?”
- Învățătoarea din Bacău care a creat un orar personalizat pentru elevii săi: ”Cred în învățarea bazată pe bucurie mai mult decât în orice altă strategie”
- Clasa în care elevii joacă teatru și sunt fericiți când ies la tablă. Învățătoarea organizează lecțiile sub formă de concurs