Borcanul cu răvașe, cel mai frumos dar la sfârșit de clasa a II-a. Elevii învățătoarei Sorina Iacob și-au primit premiile acasă FOTO

0

Momente de bucurie pentru cei 21 de copii din clasa învățătoarei Sorina Iacob. Fiecare dintre ei a primit acasă un cadou de la ”doamna”, o coroniță de sfârșit de clasa a II-a, o carte, un ursuleț dulce, o diplomă pentru ei și una pentru părinți. Însă ceea ce i-a impresionat cel mai mult a fost borcanul cu răvașe: bilețele scrise pentru fiecare de către colegi și învățătoare.

Cadourile învățătoarei Sorina Iacob au ajuns joi la copii. Dimineață, au fost încărcate în mașina unei profesoare, mămica unui elev din clasă, și fiecare părinte a mers în cursul zilei și a ridicat pachetul.

”Am pus etichete astfel încât fiecare părinte să poată lua singur din mașină pachetul, respectând regulile de distanțare”, spune învățătoarea de la Școala Gimnazială „George Poboran” din Slatina.

Impresiile copiilor după ce și-au primit cadourile au venit în cadrul întâlnirii de pe Zoom, iar cel mai mult le-a plăcut borcanul cu bilețele. În el au găsit mesaje de apreciere scrise de fiecare dintre colegi, pe care Sorina Iacob le-a transformat în răvașe. Printre bilețele, copiii au descoperit și unul semnat de învățătoare.

În întâlnirea de joi de pe Zoom, și-au pus coronițele pe cap și mi-au spus că au fost extraordinar de încântați de bilețele. Deși nu au avut mult timp la dispoziție de când au primit pachetul până am intrat noi online, toți le citiseră. Îmi spuneau părinții că le tremurau mânuțele când le desfăceau. Au fost foarte încântați. Poate și distanța aceasta m-a făcut să percep faptul că s-au bucurat mai mult ca altădată. Eu tot le-am făcut surprize de-a lungul celor trei ani, dar parcă nu au fost niciodată atât de entuziasmați ca acum. Pentru toți, bilețelele au fost deosebite și m-am bucurat că le-a plăcut și cartea de povești”, povestește Sorina Iacob.

Un băiețel a fost atât de impresionat de mesajele primite încât i-a trimis învățătoarei un mesaj de mulțumire audio, în care i-a spus că o apreciază pentru că nu îi ceartă niciodată și că este foarte înțelegătoare.

”M-au emoționat foarte mult. O fetiță mi-a spus: <Doamna, sunt atât de fericită și mi-este teamă să mă mut la clasa a V-a.> <Dar mai avem doi ani, nu trebuie să ne gândim și, mai ales, nu cu teamă.> <Doamnă, dar dumneavoastră ne-ați învățat să ne bucurăm unii de alții, să nu ne certăm și dumneavoastră nu ne certați. Nici mami nu mă mai ceartă acum>, mărturisește Sorina Iacob.

În această dimineață, copiii au participat la ultima întâlnire online din acest an școlar, un fel de festivitate la care au participat cu coronițele pe cap și îmbrăcați frumos. Învățătoarea le-a pregătit un filmuleț cu amintiri și, ca un bilanț, le-a spus ce a învățat ea de la ei și ce lecție a primit de la fiecare.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.