Cum a fost la Festivalul Educației de la Timișoara. Primele impresii FOTO

0
Foto: SparkNews.ro

Trei zile de idei frumoase, de metode și practici care, aduse la clasă, fac învățarea altfel. Așa poate fi descris, în câteva cuvinte, Festivalul Educației, desfășurat, în acest weekend, la Timișoara. Un eveniment, organizat de Asociația ”Inițiativă în Educație”, care a adus la un loc profesori, părinți, traineri și oameni implicați în educație care își doresc o schimbare în școala românească.

Profesori din Timișoara, Galați, Craiova, București, Cluj-Napoca sau Oradea au venit la Festivalul Educației pentru a afla și pentru a răspândi un alt mod de a face școală.

Pe scena festivalului au fost aduse multe povești și inițiative la firul ierbii, iar atelierele, organizate în cadrul evenimentului, au reprezentat un spațiu al inspirației și al schimbului de bune practici. Unele au fost transformate în adevărate săli de clasă, în care s-a predat și s-a învățat, totul într-o stare de bine. ”Ne-am încărcat bateriile”, a fost concluzia unei învățătoare prezente la festival.

SparkNews.ro va relata, luni, într-un reportaj, momentele-cheie ale evenimentului, atmosfera care a dominat cele trei zile de festival, dar și impresii ale participanților. Și nu în ultimul rând, ce s-a întâmplat practic în cadrul atelierelor, cum s-au ”jucat” profesorii și cum s-au îmbogățit cu noi metode și abordări educaționale.

Foto: SparkNews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.