O școală prietenoasă, într-un sat din Dâmbovița: ”Copiii au nevoie de culoare. Vrem să simtă bucurie și să le placă școala” FOTO

0
Foto: facebook.com/ Maria Ionescu

Comunitatea ”Școli prietenoase și creative” devine tot mai mare. Școala Gimnazială din Mogoșani, județul Dâmbovița, s-a alăturat campaniei inițiate de Anca Tîrcă, specialist în educație, printr-un proiect în care profesorii au pictat pereții unui hol unde elevii își petrec pauzele sau sunt desfășurate diferite activități. Proiectul este însă la început de drum, pentru că urmează amenajarea unui Colț de lectură și desenarea unor jocuri educaționale pentru copiii din clasele primare.

La Școala Gimnazială din Mogoșani, unde învață peste 180 de copii, s-a dat startul colorării spațiilor. Profesoara Maria Ionescu, alături de două colege, a început un proiect în acest sens, primul pas fiind realizarea unor desene pe pereții din holul în care elevii își petrec cea mai mare parte a timpului din afara orelor, dar și în care învățătoarele desfășoară diverse activități împreună cu copiii.

În realizarea proiectului, profesoara Maria Ionescu a pornit de la ideea că ”un pic de culoare nu strică”. Dar de ce o școală prietenoasă? ”În primul rând, să le placă copiilor să vină la școală. Să simtă bucurie, să le placă școala efectiv. Ei au nevoie de culoare și eu îi încurajez tot timpul, prin diferite activități, să le fie dragă școala”, spune profesoara de religie.

Proiectul nu se oprește însă aici și va continua cu amenajarea unui colț de lectură și desenarea unor jocuri educaționale pentru o ”recreație mai veselă”. ”Vrem să facem o bibliotecă, un colț interactiv, dar și un șotron pentru cei mici. Copiii vor să se joace în pauze și am zis să îmbinăm utilul cu plăcutul. Noi îi încurajăm astfel să comunice, să-și devolte capacitatea de comunicare, să fie mai dezinvolți, să povestească o carte, un film… Pauzele să fie fructificate cumva. Am găsit și acele mesaje motivaționale și vreau să pictez și o țărăncuță cu ie, din Dâmbovița. Ideea este că încercăm împreună să aducem starea de bine în școală, pentru toți”, povestește profesoara, pasionată de desen.

Maria Ionescu spune că va începe un proiect similar și la școala din Morteni. ”Important este că ne dorim să facem lucruri împreună și că există armonie și înțelegere”, conchide profesoara care este de 18 ani la școala din Mogoșani.

Holul colorat, în imagini:

Foto: facebook.com/ Maria Ionescu

SparkNews.ro susține campania ”Școli prietenoase și creative”, inițiată de Anca Tîrcă. Dacă v-ați alăturat campaniei și ați schimbat spațiile din școală, așteptăm să ne dați de veste și vom scrie povestea. 

Citește și:

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.