Campania ”Școli prietenoase și creative”, într-un sat din Dâmbovița: Spații vesele și pline de culoare într-o clădire în care învață 40 de copii FOTO

0
Foto: facebook.com/ Georgiana Dobrinoiu

Grădinița din Suduleni, un sat din Dâmbovița, unde învață și elevi din două clase primare, a prins mai multă culoare după ce profesorii s-au alăturat campaniei ”Școli prietenoase și creative”, inițiate de Anca Tîrcă. Cu ajutorul unei studente la Arhitectură, cadrele didactice, alături de părinți, elevi și foști elevi, au pictat holul clădirii, iar proiectul va fi extins la nivelul școlii. Georgiana Dobrinoiu, învățătoare la clasa pregătitoare, spune că picturile dau ”o stare de bine”, iar copiii au fost foarte entuziasmați când le-au descoperit.

În clădirea cu holul colorat învață 13 copii de grădiniță și 27 de elevi – 12 în clasa pregătitoare și 15 în clasa a III-a. Este una dintre cele trei clădiri ale Școlii Gimnaziale din Suduleni, unde vin la cursuri copii din trei sate.

Georgiana Dobrinoiu, învățătoare la clasa pregătitoare și coordonator al structurii, spune că școala s-a alăturat campaniei din mai multe motive: ”În primul rând, a fost o sursă excelentă de inspirație. În al doilea rând, am observat că starea de bine a copiilor o pot da și aceste picturi.”

Până acum a fost desenat holul grădiniței, însă proiectul va continua cu spațiile din școală.

”Am fost dirijați practic de o studentă în primul an la Arhitectură, în București, Andreea Vlad (foto), care a urmat ideile noastre, ale cadrelor didactice, și le-a îmbunătățit pe parcursul lucrării.

Am avut ca participanți elevi ai școlii, foști elevi, părinți și cadre didactice. Proiectul este în derulare, încă nu am finalizat.

În realizarea acestuia am avut susținerea Asociației Aura Ion, care ne-a ajutat cu fonduri la procurarea vopselelor și ne va sprijini în continuare.

Elevii au fost extrem de încântați, inducându-i într-o stare de curiozitate maximă. Deja cunosc detalii referitoare la temele pictate”, ne-a declarat Georgiana Dobrinoiu.

Iată alte câteva imagini cu spațiile colorate în unitatea de învățământ din Suduleni:

Foto: facebook.com/ Georgiana Dobrinoiu

SparkNews.ro susține campania ”Școli prietenoase și creative”, inițiată de Anca Tîrcă, și proiectul Dă culoare școlii tale. Dacă v-ați alăturat campaniei și ați schimbat spațiile din școală, așteptăm să ne dați de veste și vom scrie povestea. 

Citește și: 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.