Ecaterina Andronescu, despre modificarea programului școlilor: ”Nu este o decizie pe care să o ia MEN”

0

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a revenit, joi seara, cu precizări despre modificarea programului școlilor pentru fluidizarea traficului, spunând că ”nu este o decizie pe care să o ia MEN” şi poate deveni realitate doar în măsura în care părinţii, şcoala şi Primăria acceptă o asemenea formulă.

Ecaterina Andronescu a lansat ideea ca școlile să înceapă la ore diferite, miercuri, la o întâlnire cu primarii de municpii.

„Doamna primar general al Capitalei a cerut MEN să fie de acord să realizeze un parteneriat prin care Primăria să cumpere microbuze şi să descongestioneze traficul prin folosirea microbuzelor care adună copiii şi îi trimite la şcoala în care ei sunt înmatriculaţi. Este un model pe care îl aplică şi Clujul de o vreme şi este un model succes. Sigur că eu am spus că sunt de acord să facem acest parteneriat şi contribuim cumva dacă se poate, pentru că nu este foarte uşor să vezi cam din ce zonă îţi sunt copiii, trebuie să colaborezi cu diriginţii, cu învăţătorii, directorii. (…)

Între ideile care s-au dezbătut a apărut şi aceasta: dacă s-ar putea şcolile să fie decalate în ceea ce priveşte ora de început, pentru că poate nu s-ar aglomera străzile aşa de mult, dar nu este o hotărâre, nu este un ordin de ministru, nu este o decizie şi ea poate deveni realitate în măsura în care părinţii, şcoala şi primăria acceptă o asemenea formulă. Nu este o decizie pe care să o ia MEN”, a declarat Ecaterina Andronescu, la TVR 1, potrivit Agerpres.

Președintele Coaliției pentru Educație, Daniela Vișoianu, crede însă că este puţin probabil ca programul şcolar să sufere modificări.

”În marile orașe, se va întâmpla foarte greu, atât timp cât liceele sunt desenate să aibă nevoie de două schimburi. Acolo unde e posibil, există licee în Bucureşti care şi-au mai ajustat programul. Nu atât de mult, pentru că rămâne în continuare în discuţie interesul profesorilor de a termina mai degrabă mai repede, decât de a prelungi foarte mult programul şcolar”, a declarat Daniela Vișoianu pentru Digi24.

Licitația pentru manuale

Pe de altă parte, ministrul Educației a anunțat că licitaţia pentru manualele şcolare a fost lansată şi se aşteaptă ofertele.

„Licitaţia a fost lansată, aşteptăm să se depună ofertele de manuale, urmează etapa de evaluare şi, după ce trec de evaluarea extrem de severă pe criterii de calitate, le vom tipări şi mergem mai departe. În acest moment, procedura este gândită şi pornită pe competiţie”, a spus Ecaterina Andronescu.

Întrebată dacă anul acesta la Bacalaureat se aşteaptă teste grilă, ministrul a răspuns: „Nu, aşa cum au fost anunţate vor fi subiectele. Cum au fost anunţate la începutul anului şcolar. Ele au fost anunţate fără grilă”.

„Nu vorbim de anul viitor, pentru că nu vreau să induc niciun fel de spaimă sau să încurce anul viitor cu anul acesta. Anul viitor vom vorbi la începutul anului şcolar 2019-2020 despre cum va fi”, a spus ministrul Educaţiei.

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat, miercuri, că ar trebui gândită o formulă prin care nu toate școlile să înceapă la ora 8.00.

Citește și Ministrul Educației: Ar trebui gândită o formulă prin care nu toate școlile să înceapă la ora 8.00

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.