Programul ”Masa caldă”, extins din toamnă de la 150 la 300 de şcoli – ordonanță de urgență aprobată de Guvern

0
Foto: turnulsfatului.ro

Guvernul a aprobat, joi, ordonanţa de urgenţă prin care programul „Masă caldă” va fi extins de la 150 la 300 de şcoli, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, informează Agerpres.

„Astăzi, în Guvern, am aprobat o ordonanţă de urgenţă prin care, după şase ani de pilotare, se extinde programul ‘Masă caldă’ de la 150 de şcoli la 300 de şcoli. Sunt vizaţi un număr de 140.000 de elevi. Finanţarea totală pentru anul şcolar 2022-2023, programul „Masă caldă în şcoli”, este de 354.900.000 de lei”, a arătat Sorin Cîmpeanu, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Victoria.

Ministrul a remarcat că suma este de zece ori mai mare decât finanţarea de 35 de milioane de lei, acordată în anul 2016 pentru acelaşi program.

El a menţionat că programul „Masă caldă în şcoli” este integrat în conceptul „Masă sănătoasă în şcoli”, un program în curs de iniţiere la nivelul Guvernului, care vizează un milion de elevi, cu o finanţare de peste un miliard de euro, pentru perioada 2022-2027.

„Plecând de la ideea că problema reducerii abandonului şcolar în România este esenţială, avem patru piloni. Avem asigurarea unei mese în şcoli, asigurarea transportului gratuit, asigurarea unui sistem de burse motivant şi programul naţional de reducere a abandonului şcolar”, a mai spus Cîmpeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.