Ministrul Educaţiei: Începând cu anul școlar 2022-2023 se propune instituirea Programului Naţional ”Masa Sănătoasă în şcoli 2022-2027”

0
Foto: a1.ro

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni, că propune instituirea unui program naţional ”Masa sănătoasă în şcoli”, care ar urma să fie implementat în parteneriat cu Ministerul Agriculturii începând din anul școlar 2022-2023, pentru o perioadă de cinci ani.

”Începând cu anul școlar 2022-2023, la nivelul sistemului național de învățământ se propune instituirea Programului Național Integrat „Masa Sănătoasă în școli 2022 – 2027” pentru sprijinirea participării la educație a tuturor copiilor”, a precizat Sorin Cîmpeanu într-o declarație de presă.

Potrivit ministrului, programul „Masa sănătoasă în școli” va fi implementat, în parteneriat, de Ministerul Educației și Ministerul Agriculturii, având surse de finanțare asigurate din bugetul național, fonduri externe nerambursabile și rambursabile.

”Includerea unităților de învățământ preuniversitar în program se va realiza pe baza unor
criterii aprobate de Ministerul Educației, prioritizând școlile cu vulnerabilitate mare și
medie din perspectiva abandonului școlar.  (…) Se dorește ca masa să fie asigurată folosind produse agroalimentare românești în colaborare cu Ministerul Agriculturii (inclusiv batoane nutritive BIO)”, a mai arătat ministrul.

Potrivit lui Sorin Cîmpeanu, finanţarea programului pentru 5 ani va fi de un miliard de euro. Acesta a amia anunțat că ”începând cu septembrie 2023, Ministerul Educației va introduce în planul de învățământ al disciplinei „Educație pentru viață” și modulul Educație pentru alimentație sănătoasă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.