Cazul profesoarei de la Ploiești. Sindicaliștii anunță protest în curtea școlilor după reluarea cursurilor

0
Foto: adevarul.ro

Sindicaliștii prahoveni din educație propun ca, în prima săptămână de școală după vacanța intersemestrială, profesorii să protesteze în curtea școlilor ca urmare a incidentului de la Colegiul ”Spiru Haret” din Ploiești unde o profesoară de matematică a fost înjunghiată în fața cancelariei de un fost elev.

Reacția sindicaliștilor vine după ce mai mulți profesori au criticat lipsa unei poziții oficiale a autorităților, inclusiv a sindicatelor, în cazul profesoarei de la Ploiești.

Astfel, Sindicatul Învățământ „Școala Prahovei”, afiliat la FSLI, anunță două acțiuni: protest în curtea școlii și miting la Prefectură.

Anunțul Sindicatului, postat pe Facebook:

”Solidari pentru apărarea vieții

În prima saptamana de dupa vacanta, Sindicatul mult hulit, dar niciodata sustinut, va cheama la doua actiuni simple, actiuni care nu va afecteaza salariul, ca in cazul grevei.

Luni, in prima zi de scoala, vom propune Directorilor si Liderilor de sindicat ca, la o ora stabilita, sa iesim in curtea unitatilor de invatamant si sa protestam impotriva a tot ceea ce ni se intampla, inclusiv pentru siguranta in unitatile de invatamant.

Apoi, Sindicatul va lua aprobare pentru un miting la Prefectura, unde sa participam, cel putin, cei din municipiul Ploiesti. La un mars de protest nu indraznesc inca sa ma gandesc, pentru ca mi-e teama ca vom fi doar cativa.”


Colegii profesoarei de la Colegiul Spiru Haret” din Ploiești, care a fost înjunghiată de un fost elev în fața cancelariei, s-au declarat indignați că, la mai mult de patru zile de la incidentul extrem de grav din școala lor, niciun factor de decizie, în frunte cu Ministerul Educației, nu a avut o reacție și nu a venit cu măsuri pentru a se preveni asemenea tragedii.

”Joi, pe 31 ianuarie, am avut consiliu profesoral. Toţi suntem șocaţi și traumatizaţi de ce am trăit alături de colega noastră. Mă așteptam să vină cineva să ne spună că ceea ce s-a întâmplat este un semnal de alarmă. Că au înţeles că nu în această direcţie trebuia să se îndrepte școala românească. Că vor lua măsuri. Că da, elevii și părinţii au drepturi, cum și noi, profesorii avem dreptul la viaţă măcar. Dar ce să vezi? Nimeni. Nimeni nu are nimic să ne spună. Nu tu primar, lider de sindicat, ministru, nimic! Ba mai mult, noi, școala, trebuie să venim cu alte măsuri de siguranţă. Cum? Triaj la poarta. Adică acum nici măcar să nu mai urce în cancelarie după noi. Să ne mătrășească direct la poartă. De râsul curcilor!”, a spus profesoara Mihaela Vișinoiu.

”Unde sunteți, liderilor de sindicat? Ce faceți voi pentru această colegă? Ssst! Știu, iar am strigat mai tare decât voi! Iar v-am deranjat cu adevărul pe care vreți să-l mușamalizați cât mai repede. Se aude acolo sus, dumnezeilor, care ne-ați furat toate drepturile și ne-ați adus în halul în care suntem acum? Ce faceți pentru noi și cum ne reprezentați? Noi nu contăm, nu? Vă prefaceți că ne susțineți, însă pe cine credeți că mai păcăliți?

Vă solicit să coborâți din puful în care vă lăfăiți și să vă faceți treaba la care v-ați angajat! Nu mai vrem să fim abuzați în școală nici noi, nici elevii noștri. Vrem siguranță în unitățile de învățământ! Vrem un statut al cadrelor didactice cu măsuri clare contra celor care ne agresează în orice fel”, scria și Mara Luana Rauca.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.