Înscrierea copiilor la creșă și grădiniță va începe pe 27 mai. Reînscrierile au loc în perioada 20-24 mai – calendar/ anul școlar 2024-2025

0
Foto: pixabay.com

Reînscrierea copiilor la creșă și grădiniţă va avea loc între 20 şi 24 mai, iar prima etapă de înscriere se va desfășura în perioada 27 mai – 14 iunie, prevede calendarul înscrierii copiilor antepreșcolari și preșcolari în anul școlar 2024 – 2025, trimis spre publicare în Monitorul Oficial. Cea de-a doua etapă de înscriere va începe pe 17 iunie.

UPDATE luni, 25 martie: Ordinul ministrului educației privind aprobarea Metodologiei-cadru și a Calendarului înscrierii copiilor antepreșcolari și preșcolari la creșă și grădiniță în anul școlar 2024—2025 a fost publicat în Monitorul Oficial.

Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat că Metodologia de înscriere a copiilor în învăţământul preșcolar și antepreșcolar a fost trimisă spre publicare în Monitorul Oficial.

Potrivit ministrului, ”la solicitarea partenerilor sociali, au fost modificate datele propuse în forma inițială a proiectului”.

Astfel, reînscrierea copiilor care frecventează creşa sau grădiniţa în acest an şcolar va avea loc în perioada 20 – 24 mai.

Prima etapă de înscriere, pe baza celor trei opţiuni exprimate de părinţi, va începe pe 27 mai şi se va încheia pe 14 iunie, zi în care se vor afişa listele copiilor înscrişi şi locurile libere după prima etapă de înscriere.

A doua etapă de înscriere a copiilor la creșă și grădiniță se va desfășura în perioada 17 iunie – 5 iulie. Listele copiilor înscrişi şi locurile rămase libere vor fi anunțate pe 5 iulie, iar între 19 şi 29 august va avea loc etapa de ajustări – înscrierea copiilor care nu au fost înscrişi în primele două etape sau care nu au participat la înscriere.

Pe 30 august se vor afişa listele copiilor înscrişi şi numărul de locuri libere după etapa de ajustări.

Conform metodologiei, la creșă vor fi înscriși copiii cu vârsta de până la 3 ani, în limita locurilor disponibile, iar la grădiniță – copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 6 ani, în limita locurilor disponibile.

Numărul de locuri care se acordă prin cifra de școlarizare asigură, cu prioritate, cuprinderea întregii generații a copiilor de 4 ani în grupa mijlocie și a copiilor de 5 ani în grupa mare din învățământul preșcolar, a precizat Ministerul Educației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.