Ministerul Educației: Bursele de excelență olimpică I și II și bursele sociale se plătesc integral pe lunile septembrie 2023 – august 2024

0

Bursele de excelență olimpică I și II și bursele sociale se acordă pe întreaga perioadă a anului școlar 2023-2024 (1 septembrie 2023 – 31 august 2024), fiind plătite astfel integral în luna septembrie, a precizat Ministerul Educației, într-o adresă transmisă inspectoratelor școlare.

Conform Ministerului Educației, bursele de excelență olimpică I și II și bursele sociale se acordă pe toată durata anului școlar care a început la 1 septembrie 2023 și se va încheia pe 31 august 2024 (cursurile au început pe 11 septembrie 2023 și se vor încheia pe 21 iunie 2024).

”În anul școlar 2023-2024, bursele de excelență olimpică I și II și bursele sociale se plătesc integral pe lunile septembrie 2023 – august 2024. Nu există nicio reducere a acestor burse în nicio lună a anului școlar 2023 – 2024”, se arată în document.

Sursa foto: edums.ro

 

Conform reglementărilor în vigoare, bursa de excelenţă olimpică I recompensează elevii de gimnaziu și liceu care obțin premiile I, II, III și mențiune la olimpiadele școlare internaționale, la campionatele sportive școlare internaționale recunoscute de Ministerul Educației și la Jocurile Olimpice în parteneriat cu Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

Bursa de excelenţă olimpică II recompensează elevii de gimnaziu și liceu care obțin premiile I, II și III la olimpiadele școlare naționale organizate și finanțate de Ministerul Educației.

Bursa socială se acordă în învățământul primar, gimnazial și liceal elevilor din familii cu un venit mediu net lunar/membru de familie, pe ultimele 12 luni, mai mic de 50% din salariul minim net pe economie, elevilor cu unul sau ambii părinți decedați, respectiv a celor asupra cărora a fost instituită o măsură de protecție specială, elevilor din familii monoparentale, elevilor cu deficienţe/afectări funcţionale produse de boli, tulburări sau afecțiuni ale structurilor şi funcţiilor organismului și elevilor din familii care beneficiază de venit minim de incluziune.

În anul școlar 2023-2024, cuantumurile burselor sunt următoarele:

  • Bursă de excelenţă olimpică I: între 750 și 3000 lei
  • Bursă de excelenţă olimpică II: 700 lei
  • Bursă de merit: 450 lei
  • Bursă socială: 300 lei
  • Bursă pentru mame minore: 700 lei
  • Bursă tehnologică: 300 lei

Valoarea burselor poate fi suplimentată de către consiliile de administraţie a unităţilor de învăţământ în funcţie de sumele alocate de autorităţile administraţiei publice locale sau alte venituri obţinute potrivit legii.

Citește și: Profesorul Mircea Miclea, despre acordarea burselor de merit elevilor cu medii sub 5: „E aberant, dar nu va fi singura aberație în aceste legi”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.