Aur și argint pentru echipa României la Olimpiada Internațională de Fizică 2023: locul 1 în Europa și locul 3 la nivel mondial

0
Sursa foto: Facebook/ Ministerul Educației

Primii în Europa și locul 3 în lume. Acesta este rezultatul elevilor români la Olimpiada Internațională de Fizică 2023, care s-a desfășurat în Japonia. Lotul României, format din patru elevi de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București și un elev de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Timișoara, a obținut trei medalii de aur și două medalii de argint. 

”Locul 1 în Europa și locul 3 în clasamentul pe națiuni pentru România, la Olimpiada Internațională de Fizică! După matematică, România scrie istorie și la Olimpiada Internațională de Fizică desfășurată la Tokyo, în Japonia, în perioada 10-17 iulie, cu participarea a 398 de elevi din 84 de țări – locul 1 între țările din Europa și locul 3 în lume, după China și Coreea, aflate pe locul 1, și Statele Unite ale Americii, care ocupă poziția a doua”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Ministerului Educației.

Rezultatele obținute de olimpicii români:

  • Momoiu Alexandru, Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, clasa a XI-a, medalie de aur, poziția a 7-a în clasamentul general;
  • Oros Vlad Ștefan, Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Timișoara, clasa a XII-a, medalie de aur;
  • Dragomir Darius Andrei, Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, clasa a XI-a, medalie de aur;
  • Mirică Ioan Alexandru, Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, clasa a XI-a, medalie de argint;
  • Tudose Rareș Felix, Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, clasa a X-a, medalie de argint.

Lotul României a fost coordonat de prof. dr. Delia Davidescu, Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, și conf. univ. dr. Popescu Sebastian-Dumitru, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Iași. Profesori observatori: Victor Păunescu, Liceul Tehnologic Mircea Vulcănescu București, și Golcea Sandu Mirel, Colegiul Național C. D. Loga, Timișoara.

Anul trecut, echipa României a obţinut patru medalii de aur şi o medalie de argint la Olimpiada Internaţională de Fizică, clasându-se pe locul al doilea la nivel mondial.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.