Echipa României, locul 2 mondial la Olimpiada Internațională de Fizică 2022, cu patru medalii de aur și o medalie de argint

0

Echipa României a obţinut patru medalii de aur şi o medalie de argint la Olimpiada Internaţională de Fizică 2022, clasându-se pe locul al doilea la nivel mondial. Ediția din acest an a olimpiadei a fost organizată online de Elveția și a reunit 369 de concurenți.

”La Olimpiada Internațională de Fizică (IPhO2022), echipa României a obținut un rezultat excepțional, clasându-se pe locul 2 la nivel mondial, fiind de departe cea mai bună echipă din Europa”, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, pe pagina de Facebook.

Elevii români medaliați la Olimpiada Internaţională de Fizică 2022:

  • Vlad Ștefan Oros, elev la Liceul „Grigore Moisil” Timișoara – medalie de aur, cel mai bun concurent european.

  • Andrei-Darius Dragomir, elev la Liceul Internațional de Informatică București – medalie de aur.

  • Alexandru Momoiu, elev la Liceul Internațional de Informatică București – medalie de aur

  • Răzvan-Gabriel Marcu, elev la Liceul Internațional de Informatică București – medalie de aur.

  • George-Cristian Ardeleanu, elev la Liceul Internațional de Informatică București – medalie de argint.

Sursa foto:: unibuc.ro

Echipa României a fost coordonată de prof.dr. Delia Constanța Davidescu și de conferențiar universitar dr. Adrian Dafinei, participarea României fiind susținută de Ministerul Educației împreună cu Societatea Română de Fizică, precizează Sorin Cîmpeanu.

Pe echipe, rezultatele IPhO2022 arată astfel: Echipa Chinei a obținut cinci medalii de aur, echipele României și Coreei de Sud au obținut câte patru medalii de aur și una de argint, iar echipa Statelor Unite ale Americii a obținut trei medalii de aur și două de argint.

Dintre participanții din țările europene, echipa Germaniei a obținut două medalii de aur, două de argint și una de bronz. Echipele din Bulgaria și din Ungaria au obținut câte o medalie de aur.

Echipa Vietnamului a obținut trei medalii de aur, una de argint și una de bronz. Au mai obținut câte două medalii de aur echipele din Taiwan, Emiratele Arabe Unite și India. Echipele din Australia, Singapore, Israel, Kazakhstan, Indonezia, Georgia și Hong-Kong au obținut câte o medalie de aur.

Citește și: Echipa României a obținut 2 medalii de aur și 4 medalii de argint la Olimpiada Internaţională de Matematică – primul loc în Europa şi locul 5 la nivel mondial

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.