Evaluarea Națională 2022 la clasa a IV-a începe marți. Modele de teste la limba română și matematică

0

Evaluarea Națională 2022 la clasa a IV-a începe marți, 17 mai. Elevii vor susține în prima zi testarea la limba română, miercuri la matematică, iar joi va avea loc proba la limba maternă. Timpul de lucru pentru fiecare test este de 60 de minute. 

Probele evaluării încep la ora stabilită de fiecare unitate de învăţământ, moment în care, în fiecare sală, se deschid plicurile sigilate care conţin subiectul multiplicat. Sălile în care elevii susțin evaluarea sunt, de regulă, sălile în care aceștia își desfăşoară activitatea. Copiii vor fi așezați în bănci câte doi sau conform așezării lor obișnuite.

În fiecare sală de clasă vor fi distribuite câte 2 variante de teste. Conform Metodologiei de organizare şi desfăşurare a Evaluărilor Naţionale, responsabilitatea administrării la clasă a EN IV aparţine administratorului de test, un cadru didactic care nu predă la clasa respectivă. Pe toată durata administrării testelor, administratorul de test este asistat de un al doilea cadru didactic, care nu predă la clasa respectivă.

Fragment din Manualul de proceduri pentru administrarea Evaluărilor Naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a, a VI-a

Testele elaborate pentru EN IV sunt structurate astfel: primul test vizează evaluarea competenţelor de înţelegere a textului scris în limba română; al doilea test vizează evaluarea competenţelor de matematică.

Timpul destinat unei lucrări scrise pentru fiecare probă este de 60 minute, începând din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui candidat.

Metodologia de organizare a evaluărilor prevede că, înainte de începerea testului, administratorul de test realizează, într-o manieră motivantă, instructajul elevilor cu privire la proceduri şi la importanţa acestei evaluări (Vezi și Manualul de proceduri care cuprinde un ”scenariu al testării”).

Pe durata evaluării, se interzice administratorului de test să le ofere elevilor indicaţii referitoare la rezolvarea testelor, să facă modificări ale testelor sau să realizeze completări ale rezolvărilor testelor.

Testele de la EN se evaluează în cadrul unităţii de învăţământ, de către cadrele didactice din respectiva unitate. Fiecare test de la EN IV este evaluat de către două cadre didactice evaluatoare, dintre care unul este învăţătorul/institutorul/profesorul pentru învăţământul primar de la clasă.

Potrivit metodologiei, rezultatele individuale obţinute la EN nu se afişează/nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei. Aceste rezultate sunt valorificate la nivelul unităţii de învăţământ prin: a) elaborarea planurilor individualizate de învăţare, acolo unde aceasta se impune; b) informarea elevilor şi a părinţilor/ reprezentanţilor legali ai elevului asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate.

Teste și modele de teste pentru Evaluarea Națională, clasa a IV-a

Teste administrate la Evaluarea Națională 2021, clasa a IV-a

Modele de teste Evaluarea Națională 2020, clasa a IV-a

Teste administrate la Evaluarea Națională 2019, clasa a IV-a

Teste administrate la Evaluarea Națională 2018, clasa a IV-a

Alte Modele de teste pot fi descărcate de AICI.


Calendarul Evaluării Naționale 2022, clasa a IV-a

  • Limba română — 17 mai 2022
  • Matematică — 18 mai 2022
  • Limba maternă — 19 mai 2022

Citește și: Calendarul evaluărilor la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, în anul școlar 2021-2022. Testările vor avea loc în luna mai – document

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.