Modele de teste la Limba română și Matematică pentru Evaluarea Națională, clasa a IV-a. Testările au loc în perioada 16-18 mai

0

EVALUARE NAȚIONALĂ 2023, clasa a IV-a. Elevii de clasa a IV-a vor începe Evaluarea Națională (EN IV) pe 16 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației. În prima zi, ei vor susține testarea la Limba română, pe 17 mai la Matematică, iar pe 18 mai este programată testarea la Limba maternă.

La fiecare test, elevii vor avea la dispoziție câte 60 de minute pentru rezolvarea subiectelor, prevede Metodologia de organizare şi desfăşurare a Evaluărilor Naţionale la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a.

Testările au loc în timpul orelor de curs, în funcţie de programul fiecărei unităţi de învăţământ. Responsabilitatea administrării la clasă a EN IV aparţine administratorului de test, un cadru didactic care nu predă la clasa respectivă.

Rezultatele obţinute de elevi la Evaluarea Națională nu se afişează/nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei.

”Aceste rezultate sunt valorificate la nivelul unităţii de învăţământ prin: a) elaborarea planurilor individualizate de învăţare, acolo unde aceasta se impune; b) informarea elevilor şi a părinţilor/reprezentanţilor legali ai elevului asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate”, se precizează în metodologie.

Teste și modele de teste pentru Evaluarea Națională, clasa a IV-a

Teste administrate la Evaluarea Națională 2022, clasa a IV-a

  • Toate testele pot fi descărcate de aici.

Teste administrate la Evaluarea Națională 2021, clasa a IV-a

  • Toate testele le găsiți aici.

Modele de teste Evaluarea Națională 2020, clasa a IV-a

Teste administrate la Evaluarea Națională 2019, clasa a IV-a

Teste administrate la Evaluarea Națională 2018, clasa a IV-a

Modele de teste Evaluarea Națională, clasa a IV-a

  • Alte modele de teste/ teste pot fi descărcate de aici și aici.

Calendarul Evaluării Naționale 2023, clasa a IV-a:

  • Limba română — 16 mai 2023
  • Matematică — 17 mai 2023
  • Limba maternă — 18 mai 2023

Citește și: Calendarul evaluărilor naționale la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, în anul școlar 2022—2023. În ce perioade vor susține elevii testele – document

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.