A doua ediție a olimpiadei digitale de matematică Brio Challenge. În competiție se pot înscrie elevi din clasele I-XII. Finala, pe 29 mai

0
Foto: facebook.com/ Brio.ro

Brio, platforma de teste digitale standardizate adresate elevilor români, anunță organizarea celei de-a doua ediții a olimpiadei digitale de matematică, Brio Challenge. Competiția începe joi, 15 aprilie, cuprinde trei etape, probele se vor desfășura online, iar finala va avea loc pe 29 mai. Începând cu această ediție, la olimpiadă pot participa, în premieră, și elevi de clasa I, competiția fiind adresată elevilor de până la clasa a XII-a, inclusiv.

„După succesul pe care l-am înregistrat cu prima ediție Brio Challenge, când s-au înscris peste 6.700 de elevi, declarăm deschisă ediția cu numărul doi și suntem extrem de încrezători că vom reuși să captăm interesul și mai multor elevi, părinți și profesori. Am descoperit copii extraordinari, care au reușit ca prin antrenament cu testele din platformă să își depășească limitele, să își îmbunătățească performanțele și să capete încredere în propriile capacități. Iar acest lucru înseamnă că ne îndeplinim misiunea și, totodată, ne motivează să continuăm să aducem noi inovații în platformă”, spune Dragoș Iliescu, CEO, Chief Scientist și fondator Brio, potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor.

Testele din Brio Challenge vor cuprinde întreaga materie a anului școlar curent. Pentru a se înscrie, elevii vor accesa pagina www.brio.ro/challenge pentru a-și crea un cont (dacă nu dețin deja unul) și vor completa formularul de înscriere disponibil. Aceștia pot fi înscriși chiar și de părinți sau profesorul de la clasă.

Pe baza formularului de înscriere completat, elevul va primi două credite gratuite pe care le va putea utiliza în primele două etape ale olimpiadei – 1 credit este corespunzător unui test de efectuat. Cei care doresc pot achiziționa credite suplimentare cu care pot efectua mai multe teste, urmând să înscrie rezultatul cel mai bun din etapa respectivă: 10 credite – 25 lei, 20 credite – 40 lei, 50 credite – 100 lei.

Prima etapă va avea loc în perioada 15 aprilie – 15 mai 2021, în urma căreia toți elevii care au obținut un scor de peste 80 de puncte se vor califica în etapa a doua, ce se desfășoară între 16 și 24 mai. În etapa finală din 29 mai se vor califica cei mai buni zece elevi de la fiecare clasă, care au obținut cele mai bune rezultate. Finala va fi supravegheată video, fiind necesar ca participanții să activeze camera laptopului sau a tabletei.

Cele trei etape de concurs: 

  • Etapa I: 15 aprilie – 16 mai
  • Etapa a II-a: 17 – 24 mai
  • Etapa finală: 29 mai

Sunt declarați câștigători participanții cu cel mai bun scor, corelat cu timpul de răspuns. În situația în care mai multe teste primesc același scor, este declarat câștigător participantul care a obținut un timp mai bun.

Premiile acestei ediții constau în laptopuri Huawei MateBook, console Xbox și tichete de cumpărături Kaufland România. În plus, toți câștigătorii vor primi abonamente Brio ® pentru o perioadă de un an. Câștigătorii vor fi anunțați în termen de maximum 15 zile de la încheierea competiției. Ediția a doua a Brio Challenge este susținută de Societatea de Științe Matematice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here