Raluca Turcan: Ne dorim reluarea cursurilor față în față, dar avem și alte scenarii care aduc elementele de predare online în diferite proporții

0

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat luni, într-o videoconferinţă cu membrii Adunării Generale a Asociaţiei Oraşelor din România, că Executivul lucrează la mai multe scenarii pentru începerea anului școlar și a făcut un apel către reprezentanţii autorităţilor locale să se implice în luarea de măsuri astfel încât, în școli, să se poată asigura distanțarea între elevi. 

”Guvernul lucrează pe mai multe scenarii, noi ne dorim revenirea la o viață normală și dacă s-ar putea condițiile epidemiologice să ne permită reluarea cursurilor anului școlar față în față.

Însă avem și alte scenarii, care să aducă elementele de predare online în diferite proporții și, dacă vom apela și la predarea online sau la învățarea față în față, împeună cu dvs, cei care investiți în infrastructura școlară, va trebui să luăm măsuri astfel încât în școli, în clase să fie condiții de distanțare pentru elevi, să încercăm să suplimentăm spațiile de predare, astfel încât să avem și partea de securitate sanitară pentru copii, cât și partea de calitate a serviciilor educaționale de care se ocupă Ministerul Educației.

Eu cred că trebuie un efort comun și acesta este apelul nostru, inclusiv în viitoarele evaluări electorale pe care le vor avea primarii, eu cred că de modul în care ne vom solidariza cu toții pentru bunele condiții de începe a anului școlar va depinde și reușita politică și administrativă a fiecăruia dintre dvs”, a spus Raluca Turcan.

Citește și: Variantele pentru noul an școlar. Alexandru Rafila: Trebuie măsuri flexibile, nu există două şcoli la fel. Copiii nu pot fi transformați în cititori de tablete

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.