O nouă provocare pentru elevii învățătoarei Claudia Chiru: Robotul Pepper VIDEO

0

Învățătoarea Claudia Chiru le-a făcut o surpriză elevilor săi de clasa a III-a și le-a adus în clasă un robot. Nu unul oarecare, ci un robot umanoid, Pepper, care interacționează cu cei mici, știe să danseze și are exerciții de matematică. Luni, în prima zi, copiii au avut de tradus un text din limba engleză, iar dascălul spune că rezultatul a fost unul extraordinar. Copiii vor învăța cu Robotul Pepper și se vor distra împreună timp de două săptămâni.

Robotul Pepper are o tabletă prin intermediul căreia elevii pot comunica cu el. Provocarea de luni pentru copii a fost să traducă niște bilețele, scrise în limba engleză, din care aveau să afle informații despre noul lor ”coleg”, folosindu-se, în cazul în care aveau nevoie, de Google Translate. Următoarea sarcină a fost aceea de a prezenta traducerile în limba română, iar finalul sesiunii a fost unul de senzație: Pepper a dansat împreună cu copiii.

Învățătoarea Claudia Chiru a ieșit astfel din nou din linie și a adus robotul în clasa sa ”împrumutându-l” pentru două săptămâni de la compania UiPath România. ”Au fost atât de empatici încât mi-au făcut hatârul și mi l-au împrumutat. El va merge și în alte școli”, spune Claudia Chiru.

Rezultatul exercițiului de traducere și interpretare, plus dansul cu Pepper. ”Lovely”, remarcă învățătoarea:

Robotul Pepper a fost construit ca un companion capabil să stea de vorbă pe baza unor algoritmi speciali dezvoltați de un grup de psihologi – „emotion recognition software” – și a înțelege, astfel, atunci când interlocutorul său este trist sau fericit. Potrivit economica.net, robotul este dotat cu tehnologie de recunoaștere facială, aparate de înregistrare audio și senzori, își adaptează în timp comportamentul fără a fi programat, înțelege și vorbește 17 limbi, are 1,2 m înălțime și 28 de kg, iar autonomia bateriei este de 12 ore.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.