Raluca Turcan: Guvernul a adoptat procedura care va permite elevilor să folosească gratuit transportul public pentru a merge la şcoală

0
Foto: digi24.ro

Guvernul a adoptat procedura detaliată care le va permite elevilor „să folosească gratuit transportul public pentru a merge la şcoală”, a anunţat vicepremierul Raluca Turcan, joi seară, pe pagina sa de Facebook.

„Am adoptat astăzi procedura detaliată care va permite elevilor să folosească, gratuit, transportul public pentru a merge la şcoală. Astfel, elevii vor circula spre şcoală doar pe baza carnetului de elev, pe toate tipurile de transport, fără a mai fi nevoiţi să scoată bani din buzunar pentru a cumpăra bilete sau abonamente pentru drumul de acasă la şcoală şi înapoi. Decontul acestor documente se va face direct între transportatori şi autorităţile statului direct responsabile„, a scris Raluca Turcan, potrivit Agerpres.

Vicepremierul arată că, pe de o parte, „această măsura este o transpunere în norme şi în practică a dreptului garantat la educaţie gratuită prin Constituţie şi Legea Educaţiei Naţionale”.

„Pe de altă parte, ea reprezintă un sprijin concret acordat elevilor din categoriile cele mai vulnerabile, pentru a continua să meargă la şcoală”, a completat Raluca Turcan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.