Teleşcoala se extinde: TVR va difuza cursuri și în limba maghiară

0
Foto: tvr.ro

Proiectul „Teleşcoala” se extinde şi vor fi difuzate şi lecţii în limba maghiară. Astfel, de luni până vineri, pe TVR 3, dar și pe stațiile locale TVR din Târgu-Mureș și Cluj, elevii care învaţă în şcoli cu predare în limba maghiară vor avea acces la cursuri conform programelor şcolare.

„La solicitarea reprezentanţilor minorităţii maghiare din România, la o săptămână de la demararea proiectului ‘Teleşcoala’, TVR a semnat un Act adiţional la contractul de parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi va difuza şi lecţii în limba maghiară. În acord cu misiunea sa publică, TVR (…) va realiza proiectul ‘Teleşcoala’ cu conţinut didactic şi pentru elevii care studiază în limbile minorităţilor naţionale”, informează un comunicat al Televiziunii publice, transmis vineri AGERPRES.

Conform sursei citate, pe TVR 3, dar şi în grila de programe a studiourilor teritoriale din Târgu Mureş şi Cluj, elevii care învaţă în şcoli cu predare în limba maghiară vor avea acces, de luni până vineri, la cursuri conform programelor şcolare la următoarele discipline: limba şi literatura maternă, matematică, fizică, chimie, istorie, geografie, biologie, informatică şi ştiinţe sociale.

„Teleşcoala” este o emisiune produsă integral de Televiziunea Română, în colaborare cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării care furnizează tematica, ordinea lecţiilor şi profesorii care vor susţine cursurile. Cursurile se vor găsi atât pe canalul Youtube al TVR, cât şi pe site-ul www.tvr.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here