A început „TeleȘcoala profesorilor”. Vor fi 15 cursuri de utilizare a platformelor educaționale, difuzate de luni până vineri UPDATE

0
Foto: pixabay.com

„TeleŞcoala profesorilor”, programul organizat de Ministerul Educaţiei în parteneriat cu Televiziunea Română, dedicat predării online, a debutat luni, 24 august. Cursurile vor fi difuzate de luni până vineri, în intervalul orar 9.00-9,30, cu reluare în aceeași zi, de la 15.00 la 15.30, pe TVR2.

UPDATE Prima ediție a emisiunii „TeleŞcoala profesorilor”, difuzată pe TVR2, luni, 24 august:


Conform Ministerului Educației, „Teleşcoala profesorilor” include 15 cursuri privind utilizarea platformelor educaţionale pentru susţinerea de lecţii online. ”Tematica abordată vizează funcționalitățile puse la dispoziție, în mod gratuit, de către Google și Microsoft, respectiv platformele G Suite for Education și Microsoft Office 365”, explică MEC.

Cursurile vor fi disponibile și pe canalul de YouTube al Ministerului Educației, dar și al Televiziunii Române.

Potrivit TVR, noua ediţie a emisiunii ”Teleşcoala” oferă, pe lângă cursurile de formare digitală pentru cadrele didactice, și lecţii de limbi străine (germană, spaniolă, engleză, franceză și italiană).

”De luni până vineri, în fiecare dimineață, de la ora 9.00, vor fi cursurile de competențe digitale, iar de la ora 9.30 cursuri de limbi străine”, a declarat Camelia Ivașcu, producătorul emisiunii.

Sursa: tvr.ro

”Din 24 august începe „TeleȘcoala profesorilor”, un program de formare dedicat dumneavoastră, dragi colegi! Realizat în parteneriat cu Televiziunea Română, prin intermediul a 15 cursuri, veți putea parcurge conținuturi cu privire la utilizarea platformelor educaționale pentru susținerea de lecții online.

Tematica abordată vizează funcționalitățile puse la dispoziție, în mod gratuit, de către Google și Microsoft, respectiv platformele G Suite for Education și Microsoft Office 365”, a scris ministrul Educației, Monica Anisie, pe Facebook.

Ministrul mai spune că și-a dorit ca emisiunea Teleșcoala să continue și pentru cadrele didactice, ”tocmai pentru ca aceștia să poată beneficia de cursuri prin care să învețe sau să-și aprofundeze cunoștințele de utilizare a platformelor educaționale, în așa fel încât, dacă va fi cazul, să putem susține cursuri de calitate și în mediul online”.

Foto: facebook.com/ Monica Cristina Anisie

Citește și: Ministerul Educației anunță programul ”TeleȘcoala profesorilor”. Cursurile de formare vor începe pe 24 august

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.