FSLI: Reforma în educație trebuie să înceapă de la modul în care sunt numiți directorii unităților de învățământ și inspectorii școlari generali

0
Foto: facebook.com/ FSLI Romania

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ a transmis vineri, cu ocazia împlinirii a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române, un mesaj în care acuză politizarea educației și spune că ”a sosit momentul să se pună capăt acestui flagel care a adus mult rău educației și anume, politizarea funcțiilor de conducere”. 

În mesajul semnat de președintele Federației, Simion Hăncescu, se arată că ”reforma în educație trebuie să înceapă de la modul în care sunt numiți directorii unităților de învățământ și inspectorii școlari generali”.

”Este imperios necesar ca aceste funcții de conducere să fie ocupate de oameni care se remarcă prin calități profesionale și manageriale și nu prin simpla apartenență la un partid politic. Depolitizarea sistemului de învățământ este obligatorie, pentru că am scăpa practic de modul defectuos în care este gestionat sistemul de educație”, se mai precizează în mesajul transmis de sindicaliști.

Mesajul transmis de FSLI:

Istoria ne-a dat o lecție pe care nu am învățat-o: EDUCAȚIA TREBUIE SĂ NU MAI FIE POLITIZATĂ!

Astăzi se împlinesc 161 de ani de la Unirea Principatelor Române din 1859, sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza. Este unul dintre momentele pe care îl celebrăm în fiecare an, pentru că, dincolo de valoarea istorică a acestui eveniment, el ne amintește și despre valori care, din păcate, aproape că au fost uitate de poporul român: unitate, interes național și lupta împotriva dezbinării.

Lecția istoriei este folosită cel mult demagogic, la evenimente care au ca scop doar atragerea capitalului de imagine. Ceea ce a uitat clasa politică a României în ultimii treizeci de ani este faptul că atunci când ești la cârma unei țări, ai obligația morală să aperi cu demnitate binele poporului pe care îl reprezinți. Oare ce vor învăța, peste ani, copiii noștri din cărțile de istorie, despre ce s-a întâmplă în România, de la evenimentele din 1989 și până în prezent? Realitatea demonstrează că politicul a căpușat sistemul public, lovind chiar în zone de interes național, cum ar fi sistemul de învățământ.

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ consideră că a sosit momentul să se pună capăt acestui flagel care a adus mult rău educației și anume, politizarea funcțiilor de conducere. Reforma în educație trebuie să înceapă de la modul în care sunt numiți directorii unităților de învățământ și inspectorii școlari generali. Este imperios necesar ca aceste funcții de conducere să fie ocupate de oameni care se remarcă prin calități profesionale și manageriale și nu prin simpla apartenență la un partid politic. Depolitizarea sistemului de învățământ este obligatorie, pentru că am scăpa practic de modul defectuos în care este gestionat sistemul de educație.

Considerăm că educația trebuie să fie în atenția tuturor celor care conduc această țară, iar cei care se vor opune depolitizării nu fac decât să își asume eșecul unei reforme, victimele fiind elevii acestei țări!

Preşedinte FSLI, Simion HANCESCU”

Citește și: FSLI cere ca personalul din educație să beneficieze de vaccinare gratuită împotriva bolilor infecto-contagioase

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here