Imagini din ”Toată școala citește”: ”Pentru că ne place să citim!” Două edituri susțin campania și oferă cărți școlilor participante

0
Foto: Liceul tehnologic „Udrea Băleanu”, Băleni, Dâmbovița

Comunitatea ”Toată școala citește” devine tot mai mare, noi școli alăturându-se, de la săptămână la săptămână, campaniei inițiate de Anca Tîrcă, consultant educațional. Zilele trecute, proiectul a fost pornit în școli din Bistrița-Năsăud, București, Caraș-Severin, Dâmbovița, Dolj, Neamț, Mureș și Bacău. La una dintre școli, ziua în care a avut loc prima pauză de lectură a fost descrisă de profesori drept una ”faină tare”. Două edituri sprijină campania în care elevi, profesori, directori, angajați ai școlilor sunt invitați să citească timp de 10, 15 sau 20 de minute zilnic, săptămânal sau atunci când consideră că pot face acest lucru.

Editura Corint Junior și Editura Integral susțin campania ”Toată școala citește”, ambele oferind cărți școlilor care se alătură proiectului. Editura Corint Junior sprijină încă de anul trecut campania, iar în această săptămână s-a alăturat și Editura Integral, care oferă un pachet cu 20 de cărți școlilor participante și, în plus, cărți pentru școlile care realizează un copac al cărților.

”Lansăm o nouă provocare, pentru toate școlile:Plantați un „copac” al cărților în școală, într-un demers comun elevi/profesori/părinți! Vă puteți inspira din modelele atașate, dar avem convingerea că din imaginația și creativitatea dumneavoastră vor rezulta cei mai frumoși „copăcei”! Primele 20 de cărți pentru rămurele vi le trimitem noi! În acest fel, elevii vor fi mai aproape de lectură și vor avea posibilitatea de a face schimb de carte, profitând zilnic de roadele copăcelului”, au anunțat reprezentanții editurii, pe pagina de Facebook.

SparkNews.ro vă prezintă imagini din școlile care s-au alăturat campaniei ”Toată școala citește”, inițiată de Anca Tîrcă:

Școala Gimnazială ,,Regina Maria” Mănăstirea Cașin, județul Bacău 

La școala din Bacău s-a desfășurat, săptămâna aceasta, prima pauză de lectură. La finalul zilei, reprezentanții școlii scriau pe pagina de Facebook: ”Azi a fost o zi faină tare, cu un fel de miros de sărbătoare: ii, cărți, costume naționale… Lectura poate fi o SĂRBĂTOARE!!! Și dacă din mulțimea de elevi se vor desprinde încet, încet, copii cu mult drag de citit, înseamnă că tot efortul nostru va avea un final fericit!

Școala nr. 188 București

”Toată școala citește” a debutat și la Școala 188 din Capitală, unde elevii din clasele primare au citit alături de profesorii lor: ”Pentru că ne place să citim!

Școala de Beton Primară Reșița

La școala din Reșița, pauza de lectură se va desfășura săptămânal. ”Citim mereu la școală astfel încât ne face o deosebită plăcere să ne alăturăm celorlalte școli”, au anunțat profesorii școlii.

Școala Gimnazială Romuli, Bistrița-Năsăud

Cu un zâmbet smuls de poveștile descoperite, elevii de la școala din Romuli citesc și ei în pauza de lectură. Aceasta a fost pusă în practică odată cu reluarea cursurilor în semestrul al doilea din anul școlar.

Liceul Tehnologic „Udrea Băleanu”, Băleni, Dâmbovița

Printre mașini de cusut, în sala de sport sau în clase, elevii și profesorii liceului tehnologic din Băleni se opresc din activitatea pe care o desfășoară și citesc. Prima săptămână de lectură la Liceul „Udrea Băleanu”:

Școala din comuna Murgași, județul Dolj

Școala din Murgași s-a alăturat campaniei ”Toată școala citește” și îi invită și pe părinți să citească într-un demers comun elevi-părinți-profesori.

Școala Gimnazială ,,Alexandru Podoleanu”, Podoleni,  județul Neamț

Elevi, profesori, angajați ai școlii, în pauza de lectură:

Școala Gimnazială ”Radu Popa” Sighișoara, Mureș – clasa a II-a

Micuții de clasa a II-a de la școala din Sighișoara au pornit, zilele trecute, aventura în lumea cărților. ”Și noi citim, avem chiar și un lectometru pentru a putea ține evidența cărților citite”, a scris învățătoarea.

Școala Gimnazială Raciu, Dâmbovița 

Școala din Raciu s-a alăturat de asemenea, în această săptămână, campaniei ”Toată școala citește”. „O carte este ca un vis pe care îl împrumuți de la un prieten”, este citatul cu care au pornit elevii și profesorii în proiectul dedicat lecturii.

Fotografiile din acest articol sunt preluate de pe paginile de Facebook ale școlilor implicate în campanie, ale profesorilor, precum și de pe pagina de Facebook Campania „Toată școala citește” și de pe pagina personală a consultantului educațional, Anca Tîrcă. SparkNews.ro susține campania ”Toată școala citește”, inițiată de Anca Tîrcă.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.