Monica Anisie, către elevi: ”Școala trebuie să se reinventeze, să devină un loc în care voi veniţi cu plăcere”

1
Foto: facebook.com

Ministrul Educației, Monica Anisie, le-a transmis, marți, elevilor un mesaj pe Facebook, după ce în cursul zilei a participat la Conferința „Mișcarea de reprezentare a elevilor: atunci și acum”, organizată de Consiliul Național al Elevilor la Craiova. ”În școală, pe lângă disciplinele pe care le studiați, trebuie să fiți învățați să vă dezvoltați și să creșteți armonios, învățați să fiți oameni. Trebuie să recunoaștem faptul că nicio diplomă de studii nu atestă calitatea de a fi om”, a scris Monica Anisie.

”Educația este un proces de creare a omului. De aceea, dragi elevi, şcoala trebuie să se reinventeze, să devină un loc în care voi veniţi cu plăcere, fiindcă şcoala este despre voi, cu voi şi pentru voi!”, le-a mai transmis elevilor ministrul Educației.

Postarea integrală a ministrului Educației, Monica Anisie:

Dacă stau bine şi mă gândesc au mai fost momente pe care le-am trăit cu intensitate alături de voi, dragi elevi! Îmi amintesc cu plăcere de grupul de lucru pe care l-am organizat când eram Secretar de stat pentru realizarea Statutului Elevului. Mă bucur că am putut contribui la elaborarea lui, deoarece aşa vi s-au recunoscut drepturile şi vocea voastră contează!

Am lucrat ore în şir, am negociat fiecare punct şi chiar dacă uneori lupta a fost crâncenă, după feţele încruntate, au urmat zâmbete largi! Din păcate, acum îmi dau seama că nu a fost inclus în acest statut și dreptul de a zâmbi, dar și de a vă juca. Nu uitați și de acest drept!

La școală trebuie să învățați, dar pe lângă acest factor esențial, trebuie să vă și cunoașteți pe voi, să vă descoperiți și așa cum o faceți deja, să vă alegeți colegi care să vă reprezinte. În școală, pe lângă disciplinele pe care le studiați, trebuie să fiți învățați să vă dezvoltați și să creșteți armonios, învățați să fiți oameni. Trebuie să recunoaștem faptul că nicio diplomă de studii nu atestă calitatea de a fi om.

Educația este un proces de creare a omului. De aceea, dragi elevi, şcoala trebuie să se reinventeze, să devină un loc în care voi veniţi cu plăcere, fiindcă şcoala este despre voi, cu voi şi pentru voi!”

În perioada 7-11 ianuarie are loc, la Craiova, a 30-a Adunare generală a Consiliului Național al Elevilor. Marți, elevii au participat la Conferința Națională „Mișcarea de reprezentare a elevilor: atunci și acum”.

1 COMENTARIU

  1. Va urez succes!
    Adevarata Școală trebuie sa fie in loc unde elevii vin cu PLĂCERE și nu mizeria teroristă de acum, RĂDĂCINA RÂULUI din România, dușmănoasă față de sănătatea, siguranța și Drepturile Naturale ale elevilor…. “Meșteșug de tâmpenie”, așa o cataloga, pe deplin meritat, regretatul academician Solomon Marcus!
    Va rog sa aveți in vedere STUDIUL IMPACTULUI PROGRAMEI ȘCOLARE ASUPRA SANATATII ELEVULUI din anul 2007(❗️), din cadrul Institutului de Sănătate Publica Bucuresti,coordonat de Prof. Dr. Aurelia Cordeanu, al cărui rezultat a fost declarat CATASTROFAL, fapt confirmat de spitalele pline, pana peste refuz, de copii al căror sistem imunitar a cedat sub torturile și suprasolicitările INCONSTIENTE și DUȘMĂNOASE ale așa zisei “scoli”, expunându-i la boli foarte grave și la multe alte probleme pe societatea noastră le decontează la modul cel mai catastrofal ( suntem țara nepăsării, agresivității, țara lui “ nu știu” și “nu-mi pasa”….)
    A se observa ca in anii ce au urmat acestui Studiu, situația “ școlii” românești NU s-a îmbunătățit ci dimpotrivă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here