Ministrul Educaţiei îi asigură pe profesori că vor primi cele două majorări salariale în acest an

0
Foto: facebook.com

Ministrul Educaţiei şi Cercetării (MEC), Monica Anisie, a dat asigurări, marţi, că profesorii vor primi în acest an cele două creşteri salariale prevăzute de la 1 ianuarie şi de la 1 septembrie şi a precizat că există banii necesari în buget.

„Banii sunt prevăzuţi în buget, în Legea bugetului. Bugetul a fost aprobat. Nu înţeleg de unde să apară aşa ceva. Ministerul Educaţiei are prevăzut în buget banii (n.r. – pentru creşterile salariale) şi pentru 1 ianuarie şi pentru 1 septembrie. (…) Nu înţeleg de unde a pornit treaba aceasta, mai ales că Legea bugetului a fost promulgată. (…) Noi am prevăzut în buget banii respectivi. (…) Îi asigur pe colegii mei că vor fi aceste creşteri salariale”, a declarat ministrul Educaţiei pentru AGERPRES.

Monica Anisie a spus că Ministerul Finanţelor şi-a dat acordul atunci când s-a propus bugetul cu cele două creşteri salariale.

Ministrul a mai precizat că PNL respectă Legea salarizării. „Noi am spus dintotdeauna: PNL respectă Legea salarizării. (…) Să lăsăm faptele să vorbească, şi nu manipulările altora”, a afirmat demnitarul.

Monica Anisie a postat și pe Facebook un mesaj referitor la majorarea salariilor profesorilor: ”Stimați colegi din sistemul de educație! Vă asigur că, în ciuda propagandei mincinoase a PSD, bugetul Ministerului Educației și Cercetării cuprinde sumele de bani necesare pentru creșterile salariale din anul 2020. Orice alte informații apărute în spațiul public sunt tendențioase și au rolul să manipuleze opinia publică!”

În presă a apărut marţi informaţia potrivit căreia profesorii nu ar mai primi majorarea salarială de la 1 septembrie şi că nu ar fi bani suficienţi în buget, scrie Agerpres.

Citește și: Ludovic Orban, despre mărirea salariilor profesorilor în septembrie: Nu cred că există resurse pentru a o putea susţine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.