În prag de nou an școlar: Guvernul anunță că va aloca fonduri pentru școlile fără grupuri sanitare sau apă

1
Foto: ph-online.ro

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, la Mamaia, alocarea unor sume de bani, săptămâna viitoare, pentru școlile care nu au grupuri sanitare sau apă, scrie Mediafax. Mihai Fifor spune că banii se vor da în așa fel încât să se rezolve problemele la începutul anului școlar, ”dacă reușim să ne mișcăm foarte repede”.

”Vrem să venim săptămâna viitoare cu o propunere prin care să alocăm fondurile pentru fiecare școală care nu are grup sanitar sau apă, să alocăm fondurile în așa fel încât la începutul anului școlar să rezolvăm această problemă”, a spus sâmbătă, la Mamaia, premierul Viorica Dăncilă.

La rândul său, Mihai Fifor a spus că ministerul pe care-l conduce a cerut fiecărei prefecturi câte o analiză făcută alături de inspectoratele școlare județene.

”Vineri am terminat sintetizarea informațiilor din fiecare județ, o prezentăm doamnei prim-ministru luni, ideea fiind aceea de a aloca fonduri țintit către localități astfel încât să poată să rezolve problema cu grupul sanitar și cu apa la începerea anului școlar dacă reușim să ne mișcăm foarte repede, iar dacă nu, în perioada imediat următoare”, a spus Fifor.

Citește și: Şcoli în case particulare, fără autorizaţii şi condiţii de igienă, la început de an școlar: ”Statul nu e cel mai bun administrator”

1 COMENTARIU

  1. Guvernul dă vina pe primării și primăriile dă vina pe guvern așa a trecut vacanța de vară și copii nu si_au primit bursele . Sunt copii care provin din familii sărace și au asteptat aceste burse pentru a se bucura și ei de vacanță dar cei răspunzători pentru acordarea acestor burse au hotărât că acest lucru nu este prioritar.Sunt copii care incep un nou an școlar cu o amintire urâtă despre această vacanță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.