MEN: Din cauza gripei, în toate școlile din țară se va efectua zilnic un triaj epidemiologic

0
Foto: Stirile ProTV

Ministerul Educației Naționale solicită inspectoratelor școlare să monitorizeze evoluția cazurilor de îmbolnăvire prin gripă și infecții respiratorii în unitățile de învățământ, informează MEN, într-un comunicat de presă.

Ca urmare a creșterii semnificative, la nivel național, a cazurilor de îmbolnăvire prin gripă și luând în considerare recomandările Ministerului Sănătății, Ministerul Educației Naționale a transmis inspectoratelor școlare județene/Inspectoratului Școlar al Municipiului București o notă în care solicită monitorizarea evoluției cazurilor de îmbolnăvire prin gripă și infecții respiratorii în unitățile de învățământ din subordine, precizează MEN.

”Astfel, în toate școlile din țară, se va efectua zilnic, la începutul orelor de curs, un triaj epidemiologic, în vederea identificării preșcolarilor/elevilor cu simptomatologie de boală, în special respiratorie (febră, tuse, strănut, stare fizică alterată).

Numărul de cazuri identificate va fi raportat zilnic ISJ/ISMB, medicul din unitățile de învățământ urmând a face preșcolarilor/elevilor recomandările ce se impun”, se arată în comunicat.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.