Gala MERITO 2023. 12 profesori din mediul urban şi rural, cu performanţe deosebite, vor fi premiați pe 10 mai, la a opta ediție a galei

0
Foto: Facebook/ Proiectul Merito

Gala MERITO 2023 va avea loc pe 10 mai. 12 profesori din toată ţara vor fi premiați pentru performanțe deosebite, ei reprezentând cea de-a opta generație MERITO. Potrivit organizatorilor, profesorii laureați din acest an au fost selectați din peste 350 de recomandări procesate și validate online şi în teritoriu. Cei 12 profesori se vor alătura celor 81 de cadre didactice care fac parte deja din comunitatea MERITO.

”Pe 10 mai premiem o nouă generaţie de 12 profesori valoroși, la a opta ediţie a Galei MERITO, la finalul primei zile de RBLSummit. De opt ani, prin proiectul MERITO aducem în fața publicului și în lumina reflectoarelor profesori care găsesc modalități creative de a implica elevii în lecție, care lucrează cu pasiunile și aptitudinile elevilor, care cresc nivelul acestora şi care angrenează comunitatea locală în creșterea calității educației în școală. Până acum, 81 de cadre didactice au pășit pe scenă. La Gala MERITO 2023 premiem 12 profesori din toată ţara, din mediul rural, comunităţi dezavantajate sau şcoli de oraş, cu performanţe deosebite”, se arată pe pagina evenimentului.

Potrivit sursei citate, profesorii laureaţi au fost selectați din peste 350 de recomandări procesate (~3,4% dintre candidaţi), validate online şi în teritoriu, de către un juriu format din membri RBL şi ai echipei MERITO, în urma unui proces de selecţie de aproape 1 an de zile, în funcție de gradul de inovaţie la clasă şi în afara acesteia; măsura în care contribuie la învăţarea altor cadre didactice; impactul pe care îl au în comunitatea în care activează sau pentru beneficiari din zone dezavantajate şi în cultura de învăţare şi colaborare a școlii (procesul este detaliat aici, unde oricine poate recomanda un profesor).

”11 doamne și 1 domn, din mediul urban şi rural, din învăţământul preşcolar până la cel liceal, cu diferite performanţe, care ne arată ce înseamnă, cum se cultivă şi răspândeşte Educația de calitate – sunt profesorii selectați în generația 2023, care merită recunoașterea și mulțumirile oferite la scenă deschisă, din partea comunității Romanian Business Leaders, a generațiilor anterioare MERITO și profesioniștilor din educație, pe care îi vom avea alături de noi, atât offline, cât și online”, se mai precizează pe pagina evenimentului.

Până în prezent, 81 de cadre didactice au urcat pe scena Galei MERITO, în cele șapte ediții anuale. ”Au fost aplaudate de publicul din sală (profesori, oameni din business şi profesionişti din societatea civilă) și de cel de acasă, care a urmărit transmisiunea online, și au primit mesaje video de mulțumire din partea foștilor elevi. Profesorii MERITO sunt recompensați cu câte 1.500 de euro, un trofeu și o diplomă, iar apoi investim continuu în dezvoltarea acestora ca experţi-practicieni <de la firul ierbii>, pentru a contribui la formarea a 50.000 de cadre didactice din sistem, în următorii ani – un prag de la care vom fi pornit o mişcare fără întoarcere”, mai spun organizatorii.

Doru Căstăian, profesor MERITO 2018: „MERITO a deschis o fereastră prin care foşti şi actuali elevi, oameni pe care i-am tratat mereu cu dragoste şi simpatie, au vârât capul şi mi-au mulţumit cald şi sincer pentru infinitezimala, dar esenţiala diferenţă pe care, spun ei, am făcut-o în viaţa lor. Poate părea puţin, pentru mine e enorm. E o gură de aer. E de ajuns ca să mai continui o vreme. Le mulţumesc!”

Gala MERITO 2023 va avea loc miercuri, 10 mai, de la ora 18.30, și va fi transmisă live pe pagina evenimentului şi pe pagina Proiectul MERITO.

Citește și: Profesorii premiați la Gala MERITO 2022. Cine sunt cei 14 laureați de anul acesta. Printre ei, o profesoară care predă copiilor internați în spital

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.