O elevă din Bacău a obținut medalia de aur la Olimpiada Internațională de Limba Germană, o premieră pentru România la această competiție

0
Sursa foto: Facebook/ Sorin Mihai Cimpeanu

Teodora Smintanca-Strugariu, elevă în clasa a X-a la Colegiul Național ”Vasile Alecsandri” din Bacău, s-a clasat pe primul loc și a obținut medalia de aur la Olimpiada Internațională de Limba Germană, desfășurată la Hamburg, fiind prima medalie de aur pentru România la această competiție, a anunțat ministrul Educației.

La Olimpiada Internațională de Limba Germană au participat elevi din 57 state, iar Teodora a obținut 100/100 de puncte, a scris Sorin Cîmpeanu pe Facebook.

”Echipa României a participat cu 2 elevi la nivelul B2 (cel mai înalt nivel din concurs). Olimpiada Internațională de Limba Germană este un concurs în care premiile se acordă în sistemul competiților sportive: un singur loc I (medalie de aur), un loc II și un loc III pe fiecare nivel de organizare: A2, B1 şi B2.

Teodora a înregistrat o premieră, aceasta fiind singura medalie de aur obținută de România în istoria Olimpiadei Internaționale de Limba Germană. Felicitări și colegului de echipă al Teodorei, Matei Florescu, elev în clasa a X-a la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București. Felicitări doamnei profesor Silvia Socolescu (Colegiul Național “Traian” din Drobeta Turnu-Severin), care i-a pregătit la lotul național și i-a însoțit în Germania”, a scris ministrul Educației.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.