Olimpiada Internaţională de Biologie 2022: Trei medalii de bronz obținute de lotul național al României

0

Echipa României a obţinut trei medalii de bronz la a XXXIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Biologie, care s-a desfășurat în perioada 10 – 18 iulie, la Erevan, în Armenia, anunță Ministerul Educației, într-un comunicat de presă. Unul dintre olimpicii români a câștigat și premiul al II-lea la ”Proiecte științifice”, tot în cadrul olimpiadei.

Cei trei elevi premiați sunt Iustina Roșu (Colegiul Național „Tudor Vianu” din București), Ștefan Ionel Dumitrescu (Colegiul Național „Dr. Ioan Meșotă” din Brașov) și David Andrei Vlad (Colegiul Național „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Buzău).

Ștefan Ionel Dumitrescu a obținut și Premiul al II-lea în cadrul temei Proiecte științifice. Din lotul național a făcut parte și Alexandru Cristian Băgăianu (Colegiul Național „Sfântul Sava” din București).

Sursa foto: Ministerul Educației

Delegația României a fost însoțită de prof. dr. Adelhaida Kerekes (Inspectoratul Școlar Județean Cluj), coordonator și membru în juriul internațional, respectiv conf. dr. Dorina Podar (Facultatea de Biologie-Geologie din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca) – membru în juriul internațional.

Rezultatele sunt îmbucurătoare și foarte frumoase, având în vedere că elevii calificați sunt în clasele a IX-a și a X-a. Experiența acestui an le îmbunătățește potențialul științific și îi încurajează pentru următoarea Olimpiadă Internațională de Biologie”, a declarat prof. dr. Adelhaida Kerekes, coordonatoarea lotului olimpic.

Pregătirea lotului s-a desfășurat la Facultatea de Biologie-Geologie din Cluj-Napoca (UBB Cluj-Napoca) și la Facultatea de Biologie din cadrul Universității București.

La ediția din acest au fost prezenți peste 240 de elevi din 62 de țări. Echipa României s-a clasat în primele 20 de țări.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.