Trei medalii de argint și o medalie de bronz pentru elevii români la Olimpiada Central Europeană de Informatică (CEOI) 2024

0
Sursa foto: Facebook/ Societatea pentru Excelență și Performanță în Informatică

Echipa României a obținut trei medalii de argint și o medalie de bronz la cea de-a XXXI-a ediție a Olimpiadei Central Europene de Informatică (CEOI), care s-a desfășurat la Brno, Cehia, în perioada 23-29 iunie, a informat Societatea pentru Excelență și Performanță în Informatică.

Competiția a fost inițiată de România în anul 1994, devenind în timp una dintre cele mai prestigioase concursuri de profil, menționează Societatea pentru Excelență și Performanță în Informatică, într-o postare pe Facebook. În acest an au participat echipele reprezentative a 13 țări.

Elevii români au obținut următoarele distincții:

  • Savu Ștefan-Cătălin, Colegiul Naţional „Ion Luca Caragiale” Ploiești, Argint
  • Voicu Mihai-Valeriu, Liceul Teoretic Internațional de Informatică Bucureşti, Argint
  • Iorgulescu Andrei Paul, Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” București, Argint
  • Tudose Rareș-Felix, Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, Bronz

Echipa a fost coordonată de reprezentanții Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică (SEPI) care a asigurat selecția și pregătirea loturilor reprezentative: Cheșcă Ciprian-Daniel, Team leader, Liceul Tehnologic „Grigore C. Moisil” Buzău și Popescu Ioan, Deputy Leader, Universitatea Politehnica București.

”Aplaudăm reușita naționalei noastre, una dintre cele mai tinere echipe care ne-a reprezentat vreodată la CEOI, niciunul dintre componenți nefiind în clasa a XII-a”, a mai transmis Societatea pentru Excelență și Performanță în Informatică.

Citește și: Echipa României a câștigat trei medalii de aur, o medalie de argint și trofeul competiției la Balcaniada de Fizică 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.