Echipa României a obținut 2 medalii de aur și 4 medalii de argint la Olimpiada Internaţională de Matematică – primul loc în Europa şi locul 5 la nivel mondial

0
Sursa foto: Facebook/ Liceul Teoretic International de Informatica Bucuresti

Lotul de matematică al României s-a clasat pe primul loc în Europa şi pe locul 5 la nivel mondial la Olimpiada Internaţională de Matematică (OIM) 2022, care s-a desfășurat în perioada 6-16 iulie la Oslo, Norvegia. Elevii români au obținut două medalii de aur și patru medalii de argint.

”România a obținut două medalii de aur și patru medalii de argint și cu un total de 194 de puncte s-a clasat pe locul 5, cea mai bună clasare din ultimii 23 de ani”, a anunțat Societatea de Științe Matematice din România, într-un comunicat de presă.

Rezultatele obținute de cei șase elevi din echipa României la cea de-a 63-a ediție a Olimpiadei Internaţionale de Matematică:

  • medalii de aur: Robert Dragomirescu și David-Andrei Anghel de la Liceul Internațional de Informatică București;
  • medalii de argint: Andrei Moldovan, Vlad-Titus Spătaru, Radu Lecoiu de la Liceul Internațional de Informatică București și Andrei Chiriță de la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu”, București.

În clasamentul pe țări, România a ocupat locul 5, cea mai bună clasare din 1997, fiind depășită doar de China, Coreea, SUA și Vietnam și clasându-se prima în Europa, mai precizează Societatea de Științe Matematice.

Sursa: imo-official.org

Delegația României a fost coordonată de conf. univ. dr. Cătălin-Liviu Gherghe de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București (Leader) și însoțită de Marius Perianu, Colegiul Național Ion Minulescu Slatina, jud. Olt (Deputy Leader) și de Lucian Țurea, Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București (Observator).

Anul acesta, Olimpiada Internațională de Matematică a revenit la formatul clasic cu prezență fizică. Au fost înscriși în competiție 589 elevi din 104 țări.

Citește și: Patru medalii de aur, două medalii de argint și locul I pe națiuni pentru elevii români la Balcaniada de Matematică pentru Juniori 2022

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.