Patru medalii și locul 3 în lume pentru elevii români la Olimpiada Internațională de Geografie 2022

0
Sursa foto: Facebook/ Inspectoratul Școlar Județean Iași

Elevii români au obținut patru medalii (două medalii de aur, una de argint și una de bronz) și locul al treilea în lume la Olimpiada Internaţională de Geografie – iGeo 2022. Cea de-a XVIII-a ediţie a competiției s-a desfășurat în format online în perioada 12 – 18 iulie, sub patronajul Comitetului Național Geografic Francez (CNFG).

În urma parcugerii a trei probe de concurs (teoretică, practică și un test multimedia), Daniel-Nicolae Hanganu (clasa a X-a/Colegiul Național Iași) și Radu-Andrei Brădățeanu (clasa a XI-a/Colegiul Național „Sfântul Sava” din București) au obținut medalii de aur, Mihai-Alexandru Bratu (clasa a XI-a/Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu) – o medalie de argint și Alex-Darius Topai (clasa a XII-a/ Colegiul Național „Onisifor Ghibu” din Oradea) – o medalie de bronz.

”Datorită acestor rezultate, prin agregarea numărului și valorii medaliilor, lotul României a ocupat poziția a 3-a în lume și a doua în Europa, pe primele două poziții clasându-se Singapore și Lituania”, a transmis Ministerul Educației, într-un comunicat de presă.

Din punct de vedere logistic – mai precizează ministerul – participarea în sistem online a fost asigurată de Inspectoratul Școlar Județean Iași și a fost precedată de un stagiu intens de pregătire, tot la Iași, sub îndrumarea profesorilor Cornelia și Dorin Fiscutean.

”Lotul României, format din patru elevi, s-a reunit la Iași, în perioada 7-12 iulie, unde avut o perioadă de pregătire intensivă, desfășurată la Colegiul Național Iași sub îndrumarea profesorilor Cornelia și Dorin Fiscutean. De peste un deceniu pregătirea teoretică și practică a elevilor care reprezintă România la competițiile internaționale de geografie se realizează la Iași. Lotul României obține în acest an, în urma celor trei probe de concurs – proba teoretică, proba practică și testul multimedia, două medalii de aur, una de argint și una de bronz. O medalie de aur revine la Iași și este adusă de elevul Daniel Hanganu de la Colegiul Național Iași, îndrumat de d-na profesor Cornelia Fiscutean. Tot medalie de aur obține și elevul Radu Andrei Brădățeanu din București, medalie de argint Mihai Bratu din Târgu Jiu și medalie de bronz Darius Topai din Oradea”, a transmis și Inspectoratul Școlar Județean Iași.

Potrivit sursei citate, Olimpiada Internațională de Geografie (iGeo) este o competiție anuală destinată celor mai buni elevi la geografie, elevi cu vârste cuprinse între 16 și 19 ani din întreaga lume. La ediția din acest an au participat 209 elevi din 54 de ţări.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.