Ministrul Educației susține eliminarea mediilor V-VIII din calculul mediei de admitere la liceu: „Au devenit total irelevante”

0

Ponderea mediei generale din gimnaziu ar putea fi eliminată din calculul mediei de admitere la liceu. ”O să propun eliminarea mediilor din gimnaziu, care au devenit total irelevante”, a declarat luni ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, într-o conferință de presă.

În prezent, media de admitere la liceu se calculează ca media ponderată între media generală la Evaluarea Națională care are o pondere de 80% şi media generală de absolvire a claselor V-VIII, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.

”Examenul de Evaluare Naţională, cu siguranţă, pentru anul viitor, nu va fi schimbat din perspectiva disciplinelor. Vor fi Matematică și Limba română. Cât se poate de clar. (…) O să propun eliminarea mediilor din gimnaziu, care au devenit total irelevante. Din păcate, nu au fost niciodată foarte relevante, dar odată cu administrarea unor evaluări strandardizate, odată cu analizele pe care le-am făcut la nivelul întregului sistem de învățământ preuniversitar, am constatat cu regret că sunt irelevante”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a reamintit că a lansat și o propunere privind eliminarea notelor la Muzică sau Desen. ”O altă propunere a fost aceea de eliminare a notelor și de înlocuire cu calificative, vom vedea, o vom lansa în dezbatere publică, pentru disciplinele Desen, Muzică și vom vedea care altele”, a arătat Sorin Cîmpeanu.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.