Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, marţi, că la rezultatele bune înregistrate la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat au contribuit şi părinţii care au asigurat pregătirea propriilor copii prin meditaţii, relatează Agerpres.
„La aceste rezultate bune a contribuit şi efortul părinţilor care au dorit să asigure pregătire propriilor copii. Şi este un efort lăudabil care trebuie apreciat. Asta nu înseamnă că nu este o eroare a şcolii că nu a reuşit să pregătească aceşti elevi măcar pentru media 7”, a spus ministrul Educației la Digi FM.
Sorin Cîmpeanu a punctat că în mediul rural meditaţiile sunt „mai puţin frecvente” decât în mediul urban.
„Perioade de criză, precum cea pe care am traversat-o, accentuează diferenţele între elevii care sunt slabi şi devin şi mai slabi şi între elevii care sunt buni şi devin şi mai buni pentru că beneficiază de suportul familiei inclusiv prin această pregătire la nivel de meditaţii. (…) În mediul rural, meditaţiile sunt mult mai puţin frecvente decât în mediul urban”, a susţinut ministrul.
Sorin Cîmpeanu a arătat că şcoala trebuie să asigure un nivel de minimum nota 7 fără meditaţii şi teme pentru acasă.
„Şcoala trebuie să asigure un nivel de minimum nota 7 cu ce înveţi în şcoală. Fără teme şi fără meditaţii. Din păcate, pentru că şcoala nu asigură acest nivel minim, 7, dacă nu chiar 8, ar trebui să ia un elev care învaţă doar la şcoală, doar în sala de clasă. Fără teme pentru acasă, fără meditaţii. Despre meditaţii pot să vă spun următorul lucru – în orice stat al acestei lumi este normal pentru un părinte să îşi dorească să investească în educaţia propriului copil. Să investească pentru performanţă, pentru nota 10”, a mai spus demnitarul.
Citește și:
- Rezultate BAC 2022. Rata de promovare, înainte de contestații: 73,3%. 162 de candidați au obținut media 10
- Rezultate Evaluarea Națională 2022. Ministrul Educației: 82,3% dintre candidați au luat medii peste 5. Un maxim absolut în raport cu ultimii 10 ani