Simulare Evaluarea Națională 2022. Luni și marți au loc probele la Română și Matematică. Precizările Ministerului Educației

0

SIMULARE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2022. Elevii claselor a VIII-a vor susține săptămâna viitoare simularea Evaluării Naționale. Luni, 4 aprilie, va avea loc proba la Limba şi literatura română, marți la Matematică, iar miercuri se va desfășura proba la Limba şi literatura maternă. 

Probele vor începe la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Conform calendarului aprobat de Ministerul Educației, rezultatele vor fi afișate pe 14 aprilie. Rezultatele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. În situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați.

  • Potrivit precizărilor transmise de Ministerul Educației către inspectoratele școlare, la proba de limba română și/sau maternă, un răspuns completat în căsuța de răspuns poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a literei scrise în căsuță și scrierea în dreapta căsuței a literei asociate răspunsului considerat corect.
  • Tot la proba de limba română și/sau maternă, un răspuns care constă în marcarea cu X a unei opțiuni poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a marcajului X și marcarea cu X a răspunsului considerat corect.
  • Sunt permise sublinierile pe text cu creion sau stilou/pix de culoare albastră, iar în cazul itemilor care vizează sintaxa frazei, nu se consideră semn particular delimitarea propozițiilor în frază.
  • La proba de matematică, un răspuns de la Subiectul I sau de la Subiectul al II-lea poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală și încercuirea altui răspuns considerat corect.
  • De asemenea, la figurile de la proba de matematică sunt permise marcajele pe figură și completarea figurilor cu creion sau stilou/pix de culoare albastră. Este permisă totodată realizarea unor figuri geometrice (cu creion sau stilou/pix de culoare albastră) în spațiul pus la dispoziție pentru rezolvarea problemelor.

Sursa: edums.ro

Calendar Simulare Evaluare Naţională 2022 pentru elevii clasei a VIII-a (EN VIII)

  • 4 aprilie 2022: Limba şi literatura română (probă scrisă)
  • 5 aprilie 2022: Matematică (probă scrisă)
  • 6 aprilie 2022: Limba şi literatura maternă (probă scrisă)
  • 14 aprilie 2022: afișarea rezultatelor

Citește și:


Subiecte simulări județene – Evaluarea Națională 2022

Modele de subiecte Evaluarea Națională 2022

Subiecte și teste de antrenament Evaluarea Națională 2021

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.