Ministrul Educației: Propunerea mea pentru anul școlar 2022-2023 va fi o perioadă de cursuri mai lungă. Mai devreme de 1 septembrie, nu

0

Ministrul Educației susține în continuare ideea unei perioade mai lungi de cursuri în anul școlar 2022-2023. Sorin Cîmpeanu a declarat, marți seara, că va avea discuții în acest sens cu reprezentanții elevilor, părinților și profesorilor, iar propunerea sa va fi de extindere a perioadei de cursuri în anul școlar următor, ”chiar dacă în interiorul sistemului de educație” există ”o rezistență” în fața unei asemenea decizii.

”Am precizat deja că îmi doresc o perioadă de cursuri mai lungă. Vom avea discuții cu reprezentanții profesorilor, elevilor și părinților și propunerea mea va fi o perioadă de cursuri mai lungă. (…) Mai devreme de 1 septembrie, nu. (…) Și nu este obligatoriu să teminăm pe 3 iunie sau 10 iunie cursurile”, a spus ministrul Educației, la Digi 24.

Ministrul nu a precizat cu cât ar urma să fie extinsă perioada de cursuri în anul școlar viitor, arătând că acest lucru va rezulta din discuțiile ce vor avea loc: ”Nu știu să vă spun. O să vedem cât rezultă din discuții. Eu o să prezint argumente, o să prezint perioada de cursuri din alte state care au rezultate remarcabile în sistemele de educație, o să prezint toate aceste argumente pentru a se constitui într-o pledoarie pentru o perioadă de cursuri mai lungă. (…) Ne apropiem de 1 septembrie, chiar dacă în interiorul sistemului de educație este o rezistență, pentru că sunt foarte multe lucruri de făcut înainte de venirea copiilor în școli.”

În ceea ce privește examenele naționale, Sorin Cîmpeanu a precizat că anul acesta vor fi ”cu siguranță” organizate simulări și vor fi din nou elaborate teste de antrenament pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională.

Mai mult decât atât vrem să aplicăm evaluarea computerizată, standardizarea acestor examene. (…) Oricum trebuie să se întâmple cel puțin la nivel pilot. (…) Cel puțin la nivel pilot, în unele școli se va întâmpla de anul acesta, evaluare computerizată care să elimine erorile factorului uman”, a spus ministrul Educației.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.