Subiectele și baremele de corectare la Matematică și Istorie – Bacalaureat 2021, proba obligatorie a profilului

0

BACALAUREAT 2021. A doua probă scrisă a Bacalaureatului a avut loc marți. Absolvenții claselor a XII-a au susținut examenul la Matematică sau Istorie (proba obligatorie a profilului), urmând ca joi să se desfășoare proba la alegere a profilului și a specializării. Subiectele și baremele de corectare la Matematică și Istorie au fost publicate la ora 15.00 pe subiecte.edu.ro.

Subiectele și baremele de corectare la Matematică și Istorie, BAC 2021, publicate pe subiecte.edu.ro:

  • Subiecte și barem Matematică, Mate-info, BAC 2021
  • Subiecte și barem Matematică – Științe ale naturii, BAC 2021
  • Subiecte și barem Matematică – Tehnologic, BAC 2021
  • Subiecte și barem Matematică – Pedagogic, BAC 2021
  • Subiecte și barem Istorie, BAC 2021

Examenul de Bacalaureat 2021 va continua miercuri, 30 iunie, cu proba la alegere a profilului și a specializării. Ultima probă scrisă, proba la Limba și literatura maternă, este programată joi, 1 iulie.

Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 5 iulie (până la ora 12:00).

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.

Afișarea rezultatelor se va face prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului, în conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD).

Probele încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor in sala de examen.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:

    • recunoașterea/echivalarea/ susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
    • susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
    • obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.