Bacalaureat 2021. Prezența la a doua probă scrisă: 96%. 45 de candidați au fost eliminați din examen

0

BAC 2021. Rata de prezență la a doua probă scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie – iulie, a fost de 96%, informează Ministerul Educației. 120.070 de candidați din totalul celor 125.349 înscriși au susținut lucrări scrise la una dintre cele două discipline – Matematică și Istorie. Nu s-au prezentat la examen 5.234 de candidați.

Pentru fraudă sau tentativă de fraudă au fost eliminați 45 de candidați. Aceștia nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului.

Următoarea probă (proba la alegere a profilului și a specializării) va avea loc miercuri, 30 iunie, în timp ce ultima probă din această sesiune (Limba și literatura maternă) este programată joi, 1 iulie.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 5 iulie, până la ora 12:00.

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.