Monica Anisie, un nou apel la inspectorii școlari să verifice realizarea orelor online: Directorii să ia măsuri dacă un profesor refuză să predea

0
Fotot: facebook.com

Ministrul Educației, Monica Anisie, face un nou apel către inspectorii școlari să verifice realizarea orelor online conform orarului și programei și le solicită directorilor de unități de învățământ să ia măsuri în cazul profesorilor care refuză să țină orele. Ministrul reamintește cazurile celor două cadre didactice din Vrancea și Dâmbovița, care au fost sancționate. Începând de luni, 9 noiembrie, toate școlile și grădinițele din țară trec în sistem online.

Într-o postare pe Facebook, ministrul Educației anunță că toți profesorii care au nevoie de îndrumare pentru învățarea online vor beneficia, începând de marți, de webinarii, pentru fiecare materie, coordonate de experți din minister.

De asemenea, Monica Anisie scrie că tezele nu se mai susțin în acest an școlar și vor fi înlocuite cu evaluări sumative, iar copiii care nu au acces la Internet vor primi acasă, de la profesori, materiale didactice.

Postarea integrală a ministrului Educației:

”După cum știți, Guvernul României a decis ca de luni elevii să continue #educația în mediul online, iar părinții și toți angajații, acolo unde se poate, să își desfășoare activitatea de acasă. Aceste măsuri sunt complementare și au ca scop diminuarea răspândirii virusului. Cifrele care ne indică gradul de infectare sunt alarmante, spitalele sunt arhipline, iar personalul medical ne transmite mesaje clare că sistemul medical are nevoie de ajutor din partea întregii societăți! #împreună

Mulți contestatari ai acestor măsuri vorbesc despre rata scăzută a infectărilor în școală, venind cu exemplul altor țări din Europa, unde învățământul continuă în varianta clasică.
Această abordare este una extrem de periculoasă, pentru că prezintă incomplet realitatea!
Potrivit specialiștilor, mare parte dintre copii sunt potențiali transmițători asimptomatici ai virusului. Prin urmare, cifrele referitoare la rata infectării în rândul elevilor nu prezintă o imagine elocventă a situației.

Decizia Guvernului arată #responsabilitate și se bazează pe analize și date mult mai complexe ale situației per ansamblu. Fiecare Guvern din UE a decis cum se poziționează în lupta împotriva virusului, în funcție de resursele sistemelor pe care le conduc. Astăzi, sănătatea românilor și a sistemului medical reprezintă PRIORITATE 0 pentru România! Ne dorim, chiar dacă sunt necesare restricții, să continuăm educația și să lăsăm economia să funcționeze.

Referitor la măsurile pe care le-am luat la minister pentru trecerea totală în online, aș vrea să transmit câteva mesaje colegilor mei profesori, educatori, învățători, directori de școli și inspectori, dar și părinților și elevilor:

  1. Toți profesorii care au nevoie de îndrumare pentru învățarea online vor beneficia, începând de marți, de webinarii, pentru fiecare materie, coordonate de experți din minister.
  2. Primele peste 64 de mii de tablete au ajuns deja la elevii din mai multe județe. Săptămâna viitoare vor fi livrate restul de până la 82.000. Atât ministerul, cât și operatorii care au câștigat licitațiile organizate de ONAC fac toate eforturile ca toate cele 250.000 de tablete să ajungă la copii până în decembrie. Situația la nivel mondial este una extrem de nefericită. Nevoia este mare peste tot în lume. Vă asigur că facem toate eforturile!
  3.  Copiii care nu au acces la Internet vor primi acasă, de la profesori, materiale didactice pentru a asigura continuitatea învățării. Avem exemple de bune practici excepționale în fiecare județ, de la cadre didactice dedicate, pe care le voi face publice, începând cu săptămâna viitoare, pentru că merită să devină exemplu. #sepoate
  4. Tezele nu se mai susțin în acest an școlar, ele fiind înlocuite cu evaluări sumative.
  5. Fac un apel către toți inspectorii să verifice realizarea orelor online conform orarului și programei și îi rog pe directorii de unități de învățământ să acționeze în consecință în cazul în care un cadru didactic refuză să își țină orele. La Vrancea și Dâmbovița s-au luat deja astfel de măsuri. Îi rog și pe părinți să semnaleze școlii dacă observă astfel de situații.
  6. Toate resursele pentru adaptarea la învățarea online, pentru fiecare materie, sunt postate pe http://educatiacontinua.edu.ro. Aici, cadrele didactice beneficiază de informații și tutoriale privind organizarea procesului de predare-evaluare în mediul online și nu numai (tutoriale video-resurse web pentru predare și testare etc).
  7. De săptămâna viitoare, vom organiza, la nivel de județ, un telverde pentru profesori, elevi și părinți, unde vor fi răspunsuri și soluții la probleme punctuale.

Știu că nu sunt vremuri ușoare. Și înțeleg nemulțumirea fiecăruia. Sunt și eu părinte și cadru didactic, dar sunt și cetățean al acestei țări și am obligația, ca noi toți, de altfel, să dau dovadă de solidaritate! Sistemul medical are nevoie de noi! Vrem să ne putem salva apropiații, iar pentru asta trebuie să limităm din nou, pentru o perioadă, deplasările și expunerea. Nu putem trece peste asta decât #împreună!”

Citește și: 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here