Ligia Deca: Nu a fost observată o legătură între structura anului şcolar şi rezultatele elevilor de la simularea Evaluării Naționale

0

Ministrul Educației, Ligia Deca, a declarat, luni, că nu s-a pus problema reintroducerii tezelor în urma rezultatelor de la simularea examenului de Evaluare Națională 2024, la care 57,63% dintre elevii de clasa a VIII-a au luat note sub 5 la Matematică. Mai mult, ministrul a arătat că aceste rezultate nu au legătură cu împărțirea pe module a anului școlar.

Ligia Deca a fost întrebată, la Alba Iulia, dacă se ia în calcul reintroducerea semestrelor și a tezelor în urma rezultatelor slabe obţinute de elevi la simularea examenului de Evaluare Naţională.

”Nu a fost observată o legătură între structura anului şcolar şi rezultate. Mai mult, a fost realizată o evaluare a percepţiei profesorilor, elevilor, părinţilor cu privire la structura anului şcolar, studiu care a arătat că există o percepţie pozitivă a alternării de perioade de efort academic cu perioade mai scurte de vacanţă. Aşadar, structura anului şcolar pentru anul viitor rămâne pe această structură de module. Nu am avut o discuţie cu privire la reintroducerea tezelor, însă simulările în acest an au fost organizate mai devreme ca evaluări sumative tocmai în ideea de a putea utiliza rezultatele în recapitulări şi consolidări în vederea examenelor naţionale”, a precizat Ligia Deca.

La simularea Evaluării Naționale 2024, care a avut loc la începutul lunii februarie, 73,98% dintre elevii de clasa a VIII-a au obținut note mai mari sau egale cu 5 la proba de Limba și literatura română, în timp ce la Matematică, doar 42,37% dintre elevi au reușit să ia note peste 5. 57,63% dintre elevi (94.336 de elevi) au luat note sub 5 la Matematică.

Potrivit ordinului ministrului Educației, publicat în Monitorul Oficial în luna februarie, anul școlar 2024-2025 va fi împărțit în cinci module, care vor alterna cu cinci vacanțe. Cursurile vor începe la data de 9 septembrie 2024 și se vor încheia pe 20 iunie 2025.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.