Când va fi aprobat ghidul pentru începerea școlii. Monica Anisie: Întâi de toate, trebuie ca proiectul propus de Guvern să treacă prin Parlament

0
Foto: facebook.com/ PNL Teleorman

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, luni, la Alexandria, că ghidul propus de Ministerul Sănătății pentru începerea școlii va fi adoptat după ce Parlamentul va vota proiectul de lege care stabilește procedura de suspendare a cursurilor în școli, pe durata stării de alertă. ”O dată nu pot să vă dau că nu e vorba de Ministerul Educației, întâi de toate, trebuie ca proiectul acela de lege să treacă prin Parlament, prin procedură de urgență. În momentul în care este votat și legea este promulgată de președinte, imediat va fi adoptat și ghidul”, a spus Monica Anisie, întrebată de jurnaliști când va comunica MEC decizia privind începerea noului an școlar.

”În cadrul Guvernului, în ultima ședință, am propus un proiect de lege prin care am modificat articole din Legea 55 privind starea de alertă. Am cerut procedură de urgență pentru discutarea acestui proiect de lege în așa fel încât Parlamentul să ia în discuție proiectul nostru de lege rapid și să avem cât mai repede cadrul legal pentru a putea aproba acest ghid realizat de către Ministerul Sănătății”, a răspuns Monica Anisie la întrebarea când se va încheia dezbaterea ghidului și va exista o decizie clară privind scenariile pentru începerea anului școlar.

Ministrul Educației a arătat că anul școlar va începe în conformitate cu acest ghid, multe dintre prevederi fiind deja ”experimentate” pe parcursul examenelor naționale.

”Începem anul școlar în conformitate cu ghidul pe care Ministerul Sănătății îl va aproba, iar acum este în dezbatere publică și această măsură a distanțării este acum modificată. (…) Ministerul Sănătății a prevăzut o distanță de un metru și acolo unde nu se poate realiza această distanțare, să existe separatoare între copii. Măsura cea mai importantă este aceea de a purta mască și de a ne spăla cât mai des pe mâini. Acestea sunt măsurile pe care Ministerul Sănătății le-a prevăzut în ghidul ce a fost elaborat și este supus dezbaterii publice”, a precizat Monica Anisie.

În ceea ce privește declarația pe proprie răspundere pe care trebuie să o semneze părinții, Monica Anisie a reluat ideea că aceasta poate fi modificată.

Așa cum am mai spus-o, responsabilitatea este a noastră, a tuturor, nu numai a școlii, nu numai a cadrelor didactice, ci și a părinților și a autorităților publice locale. Acea declarație pe propria răspundere (…) este una de responsabilitate. Și noi, părinții, trebuie să fim responsabili și să nu ducem copilul în colectivitate dacă prezintă anumite simptome. (…)

De aceea spuneam că acea declarație pe propria răspundere poate ar trebui completată cu faptul că părintele, după câte cunoaște dumnealui, nu a intrat copilul în contact cu o persoană care a fost diagnosticată cu COVID”, a spus ministrul Educației.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.