Premierul Orban solicită o întâlnire cu reprezentanții autorităților locale pentru a discuta măsurile privind deschiderea anului şcolar

0

Premierul Ludovic Orban a solicitat vicepremierului Raluca Turcan luni, în ședința de Guvern, organizarea unei întâlniri cu asociaţiile autorităţilor locale, Asociaţia Municipiilor şi a comunelor pentru a discuta în detaliu măsurile luate în contextul deschiderii anului şcolar pe 14 septembrie, relatează news.ro.

Şeful Executivului a anunţat că Guvernul va adopta luni o ordonanţă de urgenţă prin care este alocată suma de 175 milioane euro pentru decontarea cheltuielilor făcute de autorităţile locale, de unităţile şcolare pentru pregătirea anului şcolar, cum ar fi achiziţionarea de tablete, decontarea cheltuielilor pentru echipamentele de protecţie, măşti, atât pentru elevi, cât şi pentru cadrele didactice

”Pe lângă actele normative pe care le avem, va trebui să reanalizăm pentru adoptare, în urma avizului Consiliului Legislativ, două ordonanţe de urgenţă. Prima este ordonanţa de urgenţă prin care se alocă suma de 175 milioane de euro pentru decontarea cheltuielilor făcute de autorităţile locale, de unităţile şcolare pentru pregătirea anului şcolar.

Este actul normativ prin care decontăm cheltuieli pentru achiziţionarea de tablete pentru elevi, decontăm cheltuielile pentru echipamente de protecţie, măşti şi alte echipamente de protecţie, atât pentru elevi, cât şi pentru cadrele didactice care au nevoie. E vorba despre cheltuieli necesare pentru pregătirea şcolilor, astfel încât să diminuăm riscul de transmitere.

Aici solicit Secretariatului General al Guvernului transmiterea de urgenţă la Monitorul Oficial ca să apară în cursul zilei de astăzi. Avem de adoptat forma finală, sigur în urma observaţiilor depuse de avizatori”, a afirmat Ludovic Orban, la începutul şedinţei de luni a Executivului.

Premierul a avut o solicitare şi către vicepremierul Raluca Turcan.Doamna vicepremier, vă solicit să avem o întâlnire cu reprezentanţii Asociaţiilor autorităţilor locale şi cu Asociaţia Municipiilor, oraşelor, comunelor împreună că Ministerul Educaţiei, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Dezvoltării pentru a stabili în detaliu măsurile care trebuie luate pentru pregătirea anului şcolar”, a spus Ludovic Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.