Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru: Decizia privind deschiderea noului an şcolar va fi luată în a doua jumătate a lunii august

0

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, luni,  că o decizie privind deschiderea noului an şcolar va fi luată în a doua jumătate a lunii august, relatează Agerpres.

Nelu Tătaru a precizat că autorităţile iau în calcul mai multe scenarii, în funcţie de evoluţia pandemiei de COVID-19, dar că o decizie va fi comunicată dascălilor şi elevilor în a doua jumătate a lunii august.

„Sunt mai multe scenarii. A doua parte a lunii august ne va spune dacă este oportună revenirea elevilor la şcoală. Noi sperăm să fie oportună, în condiţiile în care situaţia va fi favorabilă.

Dar repet, nu ţine doar de noi. Planuri sunt, avem măsuri sanitare şi pentru desfăşurarea procesului de învăţământ. În a doua jumătate a lunii august, vor afla dascălii şi elevii ce decizie se va lua”, a spus ministrul Sănătății.

„Noi pregătim deschiderea şcolii pentru orice scenariu”

Tot luni, premierul Ludovic Orban a arătat că încă se fac analize cu privire la modalitatea în care se vor desfăşura cursurile în noul an şcolar.

„Şcoala va începe în condiţiile pe care ni le va permite evoluţia epidemiei. Există un grup de lucru interministerial coordonat de vicepremierul Raluca Turcan care face analize extrem de serioase – evaluarea infrastructurii, evaluarea cadrelor didactice, distribuţia posibilă a elevilor în clase, studiază sisteme, inclusiv sistemul mixt. Suntem într-o analiză foarte serioasă pentru că nu poţi să creeze o previziune astăzi care să fie modificată în funcţie de evoluţia epidemiei. Noi pregătim deschiderea şcolii pentru orice scenariu”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul a precizat că o decizie în acest sens va fi luată atunci când vor exista toate datele necesare. Orban a mai spus că aşteaptă să se finalizeze licitaţia pentru distribuirea celor 250.000 de tablete elevilor.

„Am alocat din fondul de rezervă sumele necesare pentru achiziţionarea numărului de tablete care a rezultat din centralizarea făcută de Ministerul Educaţiei prin inspectoratele şcolare. Este vorba de 250.000 de tablete. Licitaţia este în curs. Aşteptăm să se finalizeze această licitaţie pentru a putea distribui tablete”, a afirmat premierul.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here