Klaus Iohannis: Școala sigur nu va începe în condiții normale. Pandemia nu dispare până în septembrie

0
Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că școala nu va începe în mod sigur în condiții normale la data de 14 septembrie – cu toți elevii în clase – și a arătat că scenariul spre care ne îndreptăm este cel mixt – prezență fizică la școală și cursuri online. Săptămâna viitoare, șeful statului va avea o întâlnire pe această temă cu premierul, cu ministrul Educației și cu alți miniștri, când speră să fie conturate ”câteva scenarii care pot fi comunicate public”. 

Școala sigur nu va începe în condiții normale, fiindcă pandemia, până în septembrie, nu va dispărea. Asta este clar.

Ar fi foarte complicat să avem numai școală online și atunci sigur ne îndreptăm spre un scenariu mixt, unde, probabil, și în funcție de condițiile locale, vom avea mai mult școală normală, deci cu elevii la școală, sau mai mult online sau în sistem mixt.

Cum vor decurge aceste lucruri va fi stabilit cu exactitate într-o săptămână sau două și va fi comunicat publicului, a declarat Klaus Iohannis, într-o conferință de presă, susținută la Palatul Cotroceni.

Șeful statului a precizat că ”s-au făcut progrese importante în conturarea unor strategii și unor scenarii” și a anunțat că va avea săptămâna viitoare o întâlnire cu premierul, cu ministrul Educației și cu alți miniștri, când speră să fie conturate ”câteva scenarii care pot fi comunicate public”.

”Dați-mi voie să vă dau săptămâna viitoare câteva răspunsuri mult mai in extenso”, le-a spus Iohannis jurnaliștilor.

”Important este ca lumea să știe că măsurile pe care le gândim și pe care le vom lua sunt gândite în primul rând pentru siguranța copiilor, pentru siguranța cadrelor didactice și pentru a asigura un proces educațional de bună calitate. Având în vedere toate acestea, dați-mi voie să vă dau mai multe răspunsuri săptămâna viitoare”, a conchis președintele Klaus Iohannis.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.