Ludovic Orban, despre deschiderea şcolilor: Vor fi 3-4 scenarii. Trebuie să facem o analiză a infrastructurii şcolare, pe toate tipurile de localităţi

0

Guvernul are în analiză trei – patru scenarii pentru deschiderea şcolilor şi va lua o decizie în urma unei analize care va ţine cont de mai multe elemente, dar totul depinde de evoluţia situaţiei epidemiologice, a declarat premierul Ludovic Orban. Șeful Executivului a arătat că trebuie făcută o analiză a infrastructurii şcolare, pe toate tipurile de localităţi – urban și rural. 

„Am constituit un grup de lucru interministerial, chiar şi astăzi are o şedinţă, care pregăteşte toate scenariile în funcție de situaţia epidemiologică pentru deschiderea şcolilor. Când vom avea suficiente elemente, le vom comunica public.

Cred că presiunea asta pentru a furniza informaţii despre deschiderea şcolilor, acum, este rezultatul, mai degrabă, al iniţiativei demagogice a PSD, care m-a chemat să vorbesc de deschiderea şcolilor, să vorbesc de câte în lună, câte în stele. Când suntem foarte clari cu… Aici trebuie să facem o analiză a infrastructurii şcolare, pe toate tipurile de localităţi – urban mare, urban mediu şi mic, rural. Deci, trebuie să facem evaluarea infrastructurii, trebuie să facem evaluarea cadrelor didactice, să facem evaluarea accesului care există„, a spus Ludovic Orban, citat de Agerpres.

Premierul a reamintit că Guvernul a alocat 250 de milioane de lei din Fondul de rezervă special „pentru a putea achiziţiona tablete cu conectare la internet pentru elevii care nu au în momentul de faţă acces, pentru a asigura accesul la învăţământul online pentru toţi elevii”.

Sunt o serie de lucruri care sunt în analiză, în evaluare şi în urma cărora este normal că vom stabili scenariile – vor fi trei, patru scenarii. Se ştie, că nu sunt multe. Ne uităm ce se întâmplă afară, în toate ţările, vedem exact care sunt măsurile care ar putea genera efecte favorabile şi când vom fi pregătiţi să comunicăm, vom comunica, dar încă o dată spun – totul depinde de evoluţia situaţiei epidemiologice”, a mai declarat Orban.

Citește și: Cum va începe noul an școlar. Raluca Turcan: Decizia încă nu este luată. Scenariul cel mai nefast ar fi să rămânem pe învățământ online

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here